Kérdések Lázár Jánoshoz ismét Sorosról

Tisztelt Miniszter Úr!

Irodája nem küldött választ a múlt heti kérdéseimre sem, és azt sem írták, hogy máskor ne kérdezzek.

Így kérdezek, mert hátha a felvetett témák továbbra is érdeklik az olvasókat.

– David Kostelancik, budapesti amerikai ügyvivő durván beavatkozott a magyar belügyekbe a Közép-európai Egyetem (CEU) és a magyar kormány vitájában, a kormányt támadva.

Kérdés: Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet jelezte-e a Fehér Háznak felháborodását és azt, hogy ideje lenne leállítani az Obama-kinevezettek önjárását az amerikai külügyminisztériumban – főként egy olyan elnök idején, aki George Sorost egyik fő ellenségének tekinti? Ha nem, miért nem?

– A múlt héten megkérdeztem, nem lenne-e alapvető érdek, ha felvennék a kapcsolatot azon amerikai republikánus törvényhozókkal, akik vizsgálják, illetve az amerikai külügyminisztériummal vizsgáltatják (vagy egyelőre vizsgáltatnák) Soros és a korábbi amerikai kormány összjátékát a macedón politikai helyzet megváltoztatására.

Azóta kiderült, a törvényhozókkal már a volt albán külügyminiszter is tárgyalt, és egy Trump elnök által adott vacsorán is ezt megemlítette.

Nem lenne itt az ideje Szemerkényi nagykövetet megkérni a már említett kapcsolatfelvételre? Amennyiben ez megtörtént, de ő azt javasolta, hogy ez „titokban” történjék, mi az oka, hogy a nem transzatlantista, Trump-párti macedón és  albán politikusok a nyitottság mellett döntöttek?

– Pár napja kiderült, hogy az olasz államügyészség nyomozást indított Sorosnak a Földközi-tengeren a migránscsempészekkel összejátszó, őket  Olaszországba pénzért juttató szervezetei ügyében.

Római nagykövetségünk vagy külügyminisztériumunk, netán az igazságügyi minisztérium felvette a kapcsolatot ez ügyben az olasz hatóságokkal?

 

 

Megosztás: