Trump nyomására tartóztatták csak le az izraeliek a zsidóközpontok elleni bombafenyegetőt

HAARETZ

A csütörtökön az izraeli Askelon városában letartóztatott izraeli-amerikai állampolgárságú 19 éves kíberbűnözőt csak azután tartóztatták le, hogy Trump elnök az FBI-t nógatta, tegyen meg mindent az amerikai zsidó közösségi központokat bombafenyegetésekkel riogató „antiszemita” azonosítására.

A kíberbűnöző két éve fenyegetődzött robbantásokkal és hasonlókkal világszerte zsidó intézmények ellen.

A Haaretznek rendőrségi források mondták el, hogy a relatív tétlenség után Trump amerikai elnök nyomására jött létre a „fordulat”.

Néhány héttel ezelőtt Trump bejelentette, hogy az FBI mindent megtesz, amit csak tud, hogy elkapja a tettest. A Szövetségi Nyomozó Hivatal 12 nyomozót küldött Izraelbe az izraeli vizsgálat segítésére.

/Ha Ön, kedves olvasó, azt hiszi, a sztori érdekes és fontos, hiszen mégiscsak a világ leghatalmasabb országának elnöke személyesen avatkozott be, súlyosan téved. Az MTI  havi kétmilliós fizetéssel közpénzen eltartott jeruzsálemi tudósítója, Shiri Zsuzsa, ezt sem tartotta jelenteni érdemesnek. És miután Önök ismerik az MTI-nél a „hatalmi viszonyokat”, kérem, legyenek benne biztosak, hogy fegyelmit vagy akár figyelmeztetést sem fog kapni./

Megosztás: