Gorkát ki akarják paterolni az USA-ból

THE FORWARD

Három amerikai szenátor felhívást intézett a kormányhoz, hogy vizsgálja ki, vajon Trump elnök terrorelhárítási tanácsadója, Gorka Sebestyén nem sértette-e meg a törvényt azzal, hogy nem tárta fel a bevándorlási hatóságoknak, miszerint „egy magyar náci szövetséges csoportnak volt tagja”.

Richert Blumenthal, Dirck Durbin és Ben Cardin szenátor a belbiztonsági, valamint az igazságügyi minisztériumnak írt levelet az ügyben arra kérve őket, hogy vizsgálják meg Gorka bevándorlási dokumentumait.

A szenátorok levelüket a Forward (az amerikai zsidóság ezen vezető lapja) jelentésére alapozzák (lásd a 444.hu-n a cikk tegnapelőtti ismertetését itt: https://444.hu/2017/03/16/az-amerikai-sajtoban-arrol-irnak-hogy-a-trump-tanacsado-gorka-sebestyen-a-horthy-alapitotta-vitezi-rend-tagja)

A „tényfeltáró” cikk szerint Gorka hűséget esküdött a Vitézi Rendnek, amely „ultranacionalista szervezet” és amelynek tagjait a külügyminisztérium rendelkezése szerint nem szabad beengedni az Egyesült Államokba.

„Mély aggodalmunkat fejezzük ki azon jelentések szerint, hogy Dr. Gorka eltitkolta a szélsőjobboldali antiszemita magyar szervezetben, a Vitézi Rendben való tagságának tényálladékát, amikor amerikai állampolgárságért folyamodott”, írta a három szenátor.

 

Megosztás: