A dpa (német!) hírügynökség bocsánatot kér Trumppal kapcsolatos szörnyű, antiszemita klisés szövegéért

THE JERUSALEM POST

(Aki elolvasta az idővonalra eggyel alább kitett szöveget, nyilván nem hisz a szemének. Higgyen. Két ugyanazon fajta botrány Németországban)

A DPA német hírügynökség bocsánatot kért, amiért Netanjahu izraeli miniszterelnök Donald Trumppal való washingtoni találkozója előtt azt jelentette, hogy az amerikai elnököt „fontos zsidó donorok emelték az elnöki székbe”.

Daniel Killy, a hamburgi zsidó közösség szóvivője elmondta a Jerusalem Postnak,  hogy „ez nem a neofasiszta NDP párt állítása, hanem a német hírügynökségé, amely a ’zsidó lobbi’ és egyéb antiszemita kliséket terjeszt. Hihetetlen!”

Chris Melzer, a DPA szóvivője a Jerusalem Postnak azt mondta, hogy a „cikket nem lett volna szabad megjelentetni és sajnáljuk”. Hozzátette, perceken belül erről új tudósítás jelenik meg.

Volker Beck, zöldpárti parlamenti képviselő (lásd az előbbi cikkben mint megszólalót) azt mondta a JP-nek, hogy a cikk mutatja „azon fantáziákat, miszerint a zsidó pénz uralja a világot… Az ember azt látja, hogy  az antiszemita gondolatok a kultúra része. Ez mutatja, hogy továbbra is milyen fontos az oktatás az antiszemita klisékről és előítéletekről”.

Ulrich Sahm Jeruzsálemben dolgozó veterán német újságíró azt mondta szintén a Post-nak, hogy „Ezt a cikket hozzá kéne csatolni a Cion bölcsei jegyzőkönyvéhez”.

/Azon olvasók, akik ebből bármilyen következtetést vonnának le, ne tegyék, mert 15 év kényszermunkára ítélik őket, ugyanis a nyugati világ szabad./

Megosztás: