Der Spiegel: A magyar „menekültek internálásáról” kommentálni tilos – totál cenzúra

DER SPIEGEL

A világsajtó tele van az Országgyűlés tegnapi azon döntésével,  hogy a magyar-szerb határnál a menekülteket „internálják”.

Ezt egyöntetűen hazudják. A tény: a menedéket kérők ügyük elbírálásáig a tranzitzónát nem hagyhatják el.Aki a nyugati sajtó totális „egyöntetűsége” okán el mer gondolkodni, az – e nyugati sajtó helyi cselédjei szerint – gyíkemberekben hisz. Ami viszont tény: az ellentmondást nem tűri és ezért cenzúrázó neokon irányultság abszolút lett a mai médiakoncentráció korában, elsősorban Németországban.)

A német újságolvasók zöme viszont láthatóan kételkedik a hazug cikkekben és azokkal ellentétes véleményének szeretne hangot adni. De nem teheti. A tőlük való rettegést így fejezi ki Németország legolvasottabb lapja/portálja e hazug cikke végén:

„Fórum

Kedves Olvasóink, a SPIEGEL ONLINE-on megjelenő sok más cikkel ellentétben e szöveg alatt nem találnak fórumot. Sajnos a menekültek témakörében oly sok a nem megfelelő, becsmérlő, perelhető fórum kommentár, hogy netikettes /ez az interNET és az ETIKETT szavak összevonása) szabályaink szerint fórum biztosítása immár lehetetlenné vált. Ezért e témában csak válogatott cikkekhez biztosítunk fórumot. Kérjük megértésüket./

Megosztás: