„Vajon az Oroszország-kapcsolat a Trump-kormány Watergate-je lesz?”

THE GUARDIAN

/Megjegyzés: minden túlzás nélkül állítható, hogy a kommunista időkben a televíziók messze nem akaszkodtak egy „imperialista” témára olyan szívóssággal, monotóniával és oly hosszan, mint most a fősodratú nyugati médiumok. Ma reggel 9-kor néztem a CNN-t. 17 (!) percen át Trump és környezetének „orosz” kapcsolata volt a téma./

A magát baloldalinak hazudó, de valójában szintén a neokon fősodorba már évekkel ezelőtt beállt brit lap a fenti címmel ír arról, hogy noha Trump tegnap fizikailag elhagyta Washingtont, nem tudta otthagyni az intrikák, megválaszolatlan kérdések növekvő viharát az Oroszországgal fenntartott kapcsolatai ügyében.

Pénteken a demokratapártiak fenntartották a nyomást Washingtonban. Majd jön annak ezredik felböfögése,  hogy melyik Trump-ember merészelt beszélni az ottani orosz nagykövettel.

A Watergate-mondat:

„A bizonyítékok folytonos csepegése sokakat arra sarkalt, hogy párhuzamot vonjanak a Watergate üggyel, amelybe Richard Nixon elnök belebukott. Sok késő esti szórakoztató tévéműsorban is ez volt a téma.”

/Egy amatőr vélemény: Trumpnak nem kellett volna beleegyeznie Flynn nemzetbiztonsági tanácsadója lemondásába, mert az ellenoldal az orosz kapcsolatok terén gyengeséget szagolt. Nem kellett volna elfordulnia sem attól a kampányígéretétől, hogy békére és együttműködésre törekszik majd Oroszországgal./

 

Megosztás: