Thomas Friedman (NYT): Amerikát úgy támadták meg az oroszok nov. 8-án, mint a terroristák 9/11-ben

BLUBBER BUZZ

/A vezető amerikai lap egyik, ha nem a legismertebb újságírója Thomas Friedman – Paul Krugman mellett. Több könyvében is kifejtett nézetei undorítóak../

„Nem az első eset, hogy ezt a párhuzamot megvonja, de Thomas Friedman nemrégiben az útókor kedvéért még belevéste ezt a New York Timesban megjelenő publicisztikájába.”

Így:

„Hölgyeim és uraim, megtámadtak bennünket 1941. december 7-én, 2001. szeptember 11-n, és 2016. november 8-án”, írta lélegzet vesztve. Tavaly, amikor Bill Maherrel (amerikai humorista) beszélgetett, Trump megválasztását ’morális 9/11-nek’ nevezte.”

De legalább cikkében nem állította, hogy a választás napján a dzsihadisták háromezer amerikait öltek meg.

Ezt írta:

„A legújabb támadás nem hozta magával életek szörnyű elvesztését, de az a saját maga módján romboló volt. Az egész hírszerző közösségünk arra a következtetésre jutott, hogy Oroszország hekkelte meg választásunkat azzal, hogy szándékosan betört a Demokratikus Nemzeti Bizottság számítógépeibe, majd pedig a WikiLeaksen át szivárogtatta a kínos e-maileket, hogy aláássa Clintonné kampányát. És mit tettünk ezzel? Amellett, hogy Moszkva kezére ütöttünk, tovább mentünk. Márpedig ez nem OK.”

Friedman ezután azt írja, nem akarja állítani, hogy Trump győzelme törvénytelen volt, de Trump nem cselekszik úgy, mint egy elnök. Szerinte ezért:

„Trump úgy mutatja magát, mintha ’Mr. Patriótizmus’ lenne, és becsavarja magát az amerikai lobogóba.”

Megosztás: