„Az USA szétmarcangolja önmagát; Putyin tényeket teremt a Közel-Keleten”

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

E címmel elemzi a független német hírportál azt a döbbenetes eseménysorozatot és folyamatot, ami az Egyesült Államokban és Európában játszódik le.

„Az USA a világnak rémisztő színjátékot ad elő önmaga szétmarcangolásáról. Az EU-t az fenyegeti, hogy káoszban oldódik fel: a nyugati gyengeség nagy haszonélvezője Putyin elnök, aki a Közel-Keleten minden nap újabb és újabb előnyökhöz jut”.

Az Egyesült Államokban mind a kormány, mind az ellenzék úgy viselkedik, mint a legrosszabb banánköztársaságban.  Az ország vezetés nélkül imbolyog a világpolitikában. Az egyedüli, ami a politikusokat és a titkosszolgálatokat érdekelni látszik, annak a lehetősége, hogy a politikai ellenfelet megsemmisítsék. A hatalmi arc az oligarchák uralomváltásának következménye: a Clinton-klán átadja a helyét a republikánusok új jobboldalának.

A Clinton-éra u tán a külügyminisztérium megbénult, mivel Rex Tillerson külügyminiszternek először rendet kell tennie. Hogyha erre a legfontosabb feladatára koncentrál, azonnal jönnek az intrikusok, mint az éves emberjogi jelentés pénteki felolvasásánál.

A kitűnő elemzés mintegy három nyomtatott oldal terjedelmű.

Megosztás: