A két vezető + 1 etnikai USA-lap egyszerre talpal bele Gorkába

THE NEW YORK TIMES

THE WASHINGTON POST

FORWARD

Teljes véletlenséggel az USA két vezető lapja szinkronban, nagy terjedelemben nácizza szét Gorka Sebestyént, Trump elnök tanácsadóját. Vele egyidőben az amerikai zsidóság vezető lapja is, amelynek mondanivalója, azaz a támadás iránya ugyanaz, mint a testvérlapjaié.

A NYT erről szóló cikkének címe: „Iszlámgyűlölő zsibárus a Fehér Házban”.

A WP cikkének a címe szintén teljesen véletlenül  Gorkának az „ócska kis hülye, sehonnan jött proli” imázsát suvickolva adta tíz gépelt oldal terjedelmű cikkének ezt a címet: „Trump tanácsadója: Washington pereméről a hatalom közepébe vezető odisszea”.

A WP róla szóló története azzal a szörnyű jelenttel indít, hogy Gorka Trump elnök beiktatásának estéjén az ünnepséget Bocskaiban  („High-necked, black Hungarian jacket”) megjelenve vett részt.

Az USA-beli zsidóság vezető lapja, a Forward egyenesen Lily Bayert kérte fel arra, hogy szaglásszon egy nagyot Magyarországon Gorka nyomai után. Megtette, kilenc nyomtatott oldal terjedelemben.

Lily Bayer volt az, aki a  Politico-t tudósította Putyin budapesti látogatásáról. És szintén teljesen véletlenül e három lap tudósítóit tiltották ki tegnap a fehér házi sajtótitkár tájékoztatójáról. (Pontosabban: a WP – nyilván szagot fogva – nem is küldte már el tudósítóját Spence sajtókonferenciájára.)

Bayer így kezdi oknyomozó írását: „Amikor nemrégiben fotók jelentek meg Sebastian Gorkáról, Donald Trump elnök reflektorfényben álló helyettes asszisztenséről, olyan érdemrendet viselve, amely azon náci kollaboráns rezsimre asszociált, amely Magyarországot a II. világháború alatt vezette, az ellentmondásos biztonsági stratéga nem volt bocsánatkérő hangulatban.”

Ezután jön Gorka kapcsolata a Jobbik több volt prominens tagjával, majd jönnek a nyilasok, a megölt zsidók, Torockai  László. Megjegyzi, Gorka Orbán korábbi tanácsadója volt.

Majd jobboldali pártalapítása Molnár Tamással és Bégány Attilával. Miközben mindenütt megjelenik az „antiszemitizmus” szó.

Majd jön a Demokrata és Bencsik András.

Azután a Magyar Gárda egyik alapítójaként is bemutatott Bencsiket bíráló Szombat újság.

És az, hogy Gorka merészelt cikket írni a Szombat által bírált Demokratába, valamint affinitása a magyar jobboldallal és a Magyarországot hosszú időn át kormányzó „antiszemita uralkodójával”, Horthyval.

Utána jön a Nyilaskersztes párt, Árpád-sávos zászló, majd az amerikai Breitbart, amelynek Gorka „maga” volt nemzetbiztonsági szerkesztője, és sok egyéb, ami belefér a 9 oldalba.

Az internetes portálon megjelent cikknek van még egy érdekessége.

Annak írójaként Lili Bayer jelenik meg, de ha valaki a nyomtatható nézetre klikkel, ott a szerző, meglepetésre, nem Lili Bayer, hanem Josh Nathan-Kazis.

De tulajdonképpen nem mindegy?

 

 

 

 

Megosztás: