Tilos beszélni Európa legnagyobb illegális szemétlerakójáról (Nápoly mellett)

A holland Volkskrant nevű napilap  csütörtökön „A nápolyi szemét pokla” címmel írt cikket arról, hogy a dél-olaszországi város mellett fekszik „A hullák háromszögének” nevezett, Európa minden bizonnyal legnagyobb hulladéktelepe. Az a camorra uralma alatt áll, és az eurómilliádokat keres azzal, hogy a mérgezett hulladékot tetszése szerint odahányja. Miközben a környéken annyi gyerek hal meg rákbetegségben, mint sehol máshol Itáliában. De erről a botrányról politikai omerta uralkodik.

(Mint tudjuk, a camorra omertája azt jelenti, ha valaki beszél arról, az az életével fizet.)

A cikk leírja a 42 éves Rita Cappiello asszony reggelét, aki háza ablakát kinyitva mutatta, miként lángol éppen a gigantikus hulladéklerakó. „Látom a hatalmas tüzet a Via Carrafiello-n”, mondta a holland tudósítónak. De hogy védik meg a polgárokat? – kérdezte, miközben a tűz hatalmas fekete füstöt is okádott.

Amihez érdemes egy kis kommentárt fűzni.

Bennünket naponta támadnak egyrészt a korrupció, másrészt az állítólag cenzúra alatt álló média miatt.

Lám-lám egy holland lap cikke kell ahhoz, hogy megtudjuk, hol fekszik Európa legnagyobb illegális szemétlerakója, mert a csizma országában ezt még meg sem szabad említeni.

Amit illett volna megemlíteni azon sajtónknak, amely másról sem ír, mint a kormányzati korrupcióról. Kivéve sajátjáról, amelyre most a 4-es metró kapcsán fény derült.

 

Megosztás: