Ukrajna népessége tragikus mélyrepülésben

THE DAILY SIGNAL

Kijevből jelenti az amerikai hírportál: tavaly Ukrajna lakossága mintegy 170 000 emberrel lett kevesebb, ahogyan azt az ukrán kormány jelentette januárban. Ez megerősíti azt a demográfiai trendet, amely azt követően indult meg, hogy az ország 1991-ben kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól. Ugyanakkor ez azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az ország politikai és gazdasági fejlődését kisiklatja.

„Ez súlyos probléma az országnak”, nyilatkozta Alex Rjabcsin, az ukrajnai parlament tagja a Daily Signal tudósítóinak. „Emberek halnak meg a rossz életkörülmények, csökkenő környezeti normák vagy a háború miatt. A másik probléma az, hogy az aktív munkaképes lakosság legnagyobb része az elvándorláson gondolkodik”.

Többen halnak meg, mint születnek Ukrajnában. 2016-en minden  ukrán születésre 1,5 haláleset jutott – az ukrán statisztikai hivatal januári adatai szerint.

2016 végére az ukrán lakosság az 1993-as 52 244 100-as csúcsról 18 százalékkal, azaz 9,5 millió emberrel csökkent.

Akiket érdekel: a nagyon alapos, 14 nyomtatott oldal terjedelmű cikkben ott állnak a halálokok és egyéb adatok, mint az abortuszok száma, stb..

Megosztás: