Lényeges elem kimaradt a nálunk árult nyugati szemét élelmiszerek ügyében Lázár Jánosnak feltett kérdésből

Tisztelt Miniszter Úr!

„Miért döbbent meg attól, hogy a nyugatiak nálunk egészségrontó szemetet árulnak élelmiszerként?”

címmel Önnek február 16-án itt feltett és akkor hivatalának elküldött kérdésből kimaradt a kérdést tekintve egy sarkalatos fontosságú „elem”, amiért bocsánatot kérek.

Amikor ezt írtam:

„2011 áprilisában a Szlovák Fogyasztók Szervezete alapos vizsgálatot végzett e téren megvizsgálva nyolc  uniós tagország szupermarketjeiben található élelmiszerek egész sorát. A nyolc ország: Németország, Ausztria, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia, Románia és Bulgária”.” (http://lovasistvan.hu/2017/02/16/miert-dobbent-meg-attol-hogy-a-nyugatiak-nalunk-egeszsegronto-szemetet-arulnak-elelmiszerkent/)

A felsorolásból pontosan Magyarország maradt ki, ugyanis az ott olvasható „nyolc ország” csak hét Magyarország nélkül.

E szlovák fogyasztói szervezet Magyarországon is vizsgálta az árucikkeket és ugyanazt állapította meg, amit a többi közép- és kelet-európai országok esetében. Vagyis, hogy nálunk ugyanazon csomagolásban és márkanév alatt silányabb élelmiszercikkeket árulnak, nem egyszer az osztrák és főként a német árnál drágábban.

Bocsánatot kérek súlyos figyelmetlenségemért.

De ez egyben jó alkalom kérdésem megismétlésére, vagyis arra, hogy miért keltett döbbenetet Önben és nevezte a legnagyobb botránynak csak most az a gyakorlatot, amely itt már „ősidők” óta folyik és amiért oly sokan mennek tőlünk vásárolni ma is elsősorban Ausztriába (ahol az élelmiszercikkek drágábbak, mint Németországban), ha erre alkalmuk van, illetve veszik a fáradságot is kiutaznak oda, ott elköltve pénzüket.

Válaszát várva tisztelettel üdvözlöm:

Lovas István

 

Megosztás: