Amerikai veteránok testükkel védik a csővezeték ellen tiltakozó indiánokat

RUSSIA TODAY

Amerikai katonai veteránok emberi pajzsot alkottak, hogy megvédjék azon észak-dakotai indiánokat, akik tiltakoznak földjükön áthaladó csővezeték lefektetése miatt.

A 3,7 milliárd dollárba kerülő vezeték lefektetésére Trump elnök adott ki végrehajtói utasítást.

Elizabeth Williams veterán pilóta kijelentette: készen állnak arra, hogy testükkel az indiánok és a magánhadseregek közé álljanak.

Az Álló Szikla sziú indiánjainak törzse tovább fog harcolni a csővezeték lefektetése ellen.

Korábban a tüntetőket a rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal támadta, valamint őrző-védő magáncégek kutyákat uszították rájuk.

/Tekintettel arra, hogy az USA hivatalos körei többször kifogásoltak a magyar kormány emberi jogokat sértő eljárásait, a magyar rendőrségnek az amerikai „demokratikus” minta alapján kellene fellépnie a Liget-projekt ellen tiltakozókkal szemben, akik teljesen véletlenül gyakorlatilag ugyanazok, akiknek a Szabadság-téren Pintér belügyminiszter rendfenntartói nemhogy elhordatnák, de adófizetői pénzen védelmezik a német megszállási emlékműhöz odahordott hulladékukat. Az Amerika-imádó Magyar Fruzsinának és társainak nyilván jól jönne imádottjaiktól másolt egy-két farkaskutyaharapás./

 

 

Megosztás: