Az EU líbiai migránsfogó terve is kudarcra van ítélve

EUOBSERVER

A magára és a tényekre tényleg sokat adó brüsszeli internetes szakportál „A líbiai hatóságok ellenzik az EU migrációs terveit” címmel közli beszámolóját arról, hogy Tripoliban, Líbia fővárosában és az ország más városaiban egyre nő az ellenállás azzal szemben, hogy az Európai Unió leállítsa az Olaszország felé áramló migránsokat.

Mindez, olvasható a cikkben, várhatóan tovább bonyolítja az erőfeszítéseket azt követően, hogy az EU külpolitikai főbiztosa,

Federica Mogherini 200 millió euró összegű tervet jelentett be, hogy Észak-Afrika nagy részén a Líbia felé tartó migrációval foglalkozó projekteket finanszírozzanak.

A pénz nagy részét minden bizonnyal határellenőrzésre és határfelügyeletre fordítják annak a reményében, hogy feltartóztatják a veszélyes Földközi-tengeren átkelést megkísérlő embereket.

Musztafa al-Baruni, Líbia egyik nagyvárosának polgármestere azt nyilatkozta tegnap az Euobservernek, hogy Mogherini javaslatai elfogadhatatlanok.

„Nem elfogadható és nem logikus, hogy Európa problémáját mi oldjuk meg a migránsok és menekültek Líbiában tartásával” – mondta.

Al-Baruni annak a Zintan városnak a polgármestere, ahol jelenleg 20 000 migráns tartózkodik.

Nézeteit Ibrahim Airib, Tripoli városi tanácsos is visszhangozta. Tripoliban székel az ENSZ által elismert Nemzeti Egyetértés Kormánya.
Aribi elmondta az Euobservernek, hogy „Az Európai Unió a felelős az illegális migránsokért” és hogy „Mi nem értünk egyet e tervekkel”.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/az-eu-libiai-migransfogo-terve-kudarcra-van-itelve-1397620/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=40be31e512-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-40be31e512-181179461

 

Megosztás: