Ted Malloch, Trump EU-nagykövet jelöltje, akit Brüsszel nem akar: „A davosi ember halott”

RUSSIA TODAY

(Szubjektív megjegyzés: Trump elnök jelöltjei/kinevezettjei közül jó pár nyilatkozatait hallgatva eddig a legrokonszenvesebb Ted Malloch professzor, akit Trump az EU-hoz szeretne nagykövetének küldeni, de Brüsszel kézzel-lábbal ellenkezik.)

A Russia Today készített vele egy remek beszélgetést.

/Kedves közszolgálati M1, nem lenne érdemes megpróbálni megszólítani, ha már Malloch hajlandó volt leülni Putyin patás ördögével?/

RT: Az EU parlamentje valahogy meg akarja vétózni kinevezését következő uniós nagykövetnek. Miként reagál erre?

Ted Malloch: Nyilván nem tudják, hogy Donald Trump nyerte az amerikai választásokat. A nagyköveteket természetesen saját országaik választják ki azért, hogy azon országokat képviseljék és azoknak a nemzeti érdekeiket a külföldi fővárosokban. Ez esetben Brüsszelben.

RT: Tünete ez annak a ténynek,  hogy az európai politikusok valójában nem értik erőviszonyaikat Washingtonnal?

TM: Van ebben valami. De egy picit arról is szó van, hogy főként egyes baloldali politikai körök Európában azt szeretnék, hogy Trump eltűnne, vagy azt gondolják, hogy négy éven belül Obama visszajön. Engem „rosszakaratúnak” neveznek, amihez ténylegesen arra lenne szükség, hogy legyen egy elméletük a ’jóról és a rosszról’, de ennek híján vannak.

RT: Az európai fővárosokban és a fősodratú sajtóban mennyire vannak elszakadva az elitek a valóságtól, ha Trumpról van szó?

TM: Nem  hiszem, hogy csak Európáról van szó Az egész világról. A „Davosi Ember” halott. A múlt héten volt a davosi Világgazdasági Fórum és egy csomó levitézlett ember volt ott. A nagy beszédek mindegyikét olyanok tartották, akik távoznak hivatalukból. Mint John Kerry amerikai külügyminiszter.

Megosztás: