Populista barátaim, újabb remek hír: a gyönyörű Mexikó is a miénk lehet 2018-ban!

THE NATIONAL REVIEW

Az egykor – az alapító William Buckley idején – gyönyörű időket látott, mára neokon szerzők hetilapjává változott National Review arra a borzasztó eshetőségre figyelmezteti olvasóit, hogy Trump Mexikóval szembeni politikája eredményeként ott a jövő évi választásokon a „populista” Manuel López Obradort választhatják elnöknek.

A 63 éves Obrador, írja a neokonok amerikai lerakodóhelye, harsány nacionalista retorikára hajlamos, és ha a trumpi politikai visszacsapásaként megnyeri a választásokat, jaj lesz Amerikának.

Majd van képe Obradort a „mexikói Cháveznek” nevezni.

/És most kivételesen egy személyes emlék: 1977-ben Mexikóvárosban egy házi összejövetelen találkoztam Obredorral. Óriási figura. Együtt éltettük Reagan elnököt. Pedig az neki is, mint honfitársainak, minden amerikai, „gringo” volt. Ha a jelenlegi neoliberális, Amerika-nyalogató Nietót ő követi Mexikó elnökeként, a „populisták” tábora 120 millióval lesz népesebb. Hajrá López, akinek 2004-ben Mexikóváros polgármestereként semmi baja nem volt azzal, hogy 2004-ben egy korrupt rendőrtisztet meglincseltek!/

Megosztás: