Váratlan felismerés a német alkancellártól: az amerikai beavatkozások okozták a „gigantikus menekültáramlatokat”

Sigmar Gabriel német alkancellár és SPD-vezér „meglepetésszerűen nyíltan nyilatkozott az amerikai katonapolitikát értékelve”, írja a független német hírportál. Azt mondta, az amerikai katonai beavatkozások az okai annak, hogy menekültek vannak.

Gabriel a Bildnek nyilatkozott és élesen bírálta az USA 1953 óta követett külpolitikáját.

A bulvárlap kérdése: „Sigmar Gabriel, Donald Trump a német menekültpolitikát katasztrofálisnak, illetőleg katasztrofális hibának nevezte. Ön a szövetségi kormány része. Mi a véleménye erről?”

Gabriel erre kifejti, igen, Trumpnak igaza van, hogy az iraki háborút az USA  legnagyobb hibájának nevezte. „Kifejezetten egyetértek ezzel. Akkor mi németek, Gerd Schröder SPD-kancellárral nem akartunk benne részt venni. Mellékesen a mai kancellár asszony részt akart venni benne. és ami ma van, azok szintén ennek a háborúnak a következményei, az USA intervencióspolitikáját, amelyet 1953 óta folytat a Földközi-tenger térségében, a Közel-keleten és Iránban is, aminek eredményeként háború háborút követett és a végén gigantikus menekültáramlatok keletkeztek, amelyekkel Európának és nem az USA-nak kell szembenéznie”.

/Megjegyzés: Trump színrelépése és Merkel-bírálata kellett ahhoz, hogy kimondja ez a Merkel alatti altetű a nyilvánvalót?/

/Emlékeztető: Juhász Ferenc MSZP-s „honvédelmi” miniszter széles vigyorral a pofáján a Gyárfás-féle, Fidesz által egy idő után bojkottált  „közszolgálati” Nap-keltében arra a kérdésre, Magyarországi is küld-e katonákat Irakba, azt felelte, hogyne, mégpedig gyorsan, mert „kétszer ad, ki gyorsan ad”./

Megosztás: