Tavaly több felhőkarcoló épült a kínai Sencsen városban, mint az USA-ban és Ausztráliában együttvéve

CHINA RADIO INTERNATIONAL

A magas épületek és a városi környezet tanácsa (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) legfrissebb statisztikai adatai azt mutatják, hogy 2016-ben világszerte összesen 128 felhőkarcoló építése fejeződött be. 2015-ben ugyanez a szám 114 volt. Az egyesült államokbeli székhelyű tanács meghatározása szerint a 200 méternél magasabb épületek számítanak felhőkarcolónak.

A 2016-ban épült 128 felhőkarcoló közül 84 Kínában található. Az elmúlt tíz évben Kína mindig a ranglista élén szerepelt.

A kínai városok közül a 18 millió lakosú Sencsenben tavaly épült a legtöbb, szám szerint 11 felhőkarcoló. Ez a szám nagyobb, mint az Egyesült Államokban és Ausztráliában épült felhőkarcolók együttvéve. A dél-kínai Sencsen város elektronikai iparáról ismert, és ingatlanpiaca tavaly a legélénkebb volt Kínában. A kínai városok közül Csungkingban épült a második legtöbb felhőkarcoló. A harmadik helyen álló Kantonban tavaly fejeződött be a pénzügyi központ építése, amely 111 emeletes és rendkívül gyors liftet kapott.

Megosztás: