A dzsihadisták nyugati felfegyverzéséről ma „tilos idézni” kijelentések (Joe Bidentól és Michaell Flynntől)

ANDERWELT ONLINE

Miközben „persze” mindenért az oroszok a  hibásak, jaj annak, aki Joe Biden amerikai alelnöknek a BBC számára 2014 őszén adott interjújából egy kulcsmondatot idéz. Arról beszélt, hogy Törökország, Szaúd-Arábia és az Emirátusok eldöntötték, Asszad szíriai elnök uralmát megdöntik és „egy szunnita-síita helytartói háborút indítanak meg és  hogy ezek az országok fegyverek több ezer tonnáit és több száz millió dollárt fektettek be a „felkelőkbe”.

Biden kulcsmondata: „Azok az emberek, akiket felfegyvereztek, az al-Nuszra, az al-Kaida harcosai és olyan szélsőséges dzsihadista típusok, akik a világ minden részéből jöttek”.

Michael Flynn, az akkori amerikai katonai titkosszolgálat vezetője, Trump elnök jövőbeni biztonsági tanácsadója az al-Dzsazíra katari tévének pedig ezt mondta: „az amerikai katonai hírszerzés 2012-es memorandumában egyértelműen olvasható, hogy az amerikai kormány a Muszlim Testvérek, az al-Kaida, az al-Nuszra Front, az Iszlám Állam és további kis csoportok  radikális dzsihadistái felfegyverzését megszervezték és támogatták egy kalifátus létrehozását Kelet-Szíriában és Irakban.”

Megosztás: