Első nagy amerikai lap Clintonné visszalépését követeli

chicagotribune

A Chicago Tribune az első amerikai lap, amelyik az FBI-vizsgálat újraindítása nyomán Clintonné távozását követeli az elnöki kampányból.

A chicagói lap cikke A demokratapártiaknak követelniük kell Clinton visszalépését címmel jelent meg és így kezdődik: „Amerikát olyannyira érzéketlenné tették a Clinton Rt.-ből évtizedek óta kiáradó hazugságok és cinizmus, hogy elnökké választhatja Hillary Clintont még azután is, hogy pénteken az FBI bejelentette, újra megindítja külügyminiszter korából származó emailjeinek vizsgálatát?”

John Kass, a lap kiváló újságírója így folytatja: „Nyilvánvaló, hogy az amerikai politikai rendszer széttöredezik… A kapuknál álló vulgáris Donald Trump tünet, nem ok. Hillary Clinton és férje, Bill egyszerre okok és hatások.”

És mit kellene tenniük a demokratapártiaknak? „Ha az uralmon lévő demokraták tartják magukat azon magas erkölcsi normákhoz, amelyeket az általuk kormányzott népre kényszerítenek, akkor egyszerű eljárást követnének: azonnal követelnék, hogy Clintonné lépjen vissza és lépjen helyébe a virginiai Tim Kaine szenátor.” A lap hozzá teszi, hogy az amerikai hírmédiának – amelyet sokan jogosan, jogtalanul Clintonné politikai akcióbizottságának tekintenek – ugyanezt kellene követelnie.”

Majd felveti, mi lenne, ha Clintonnét elnökké választanák? Így felel: „Képzeljünk el egy nemzetet, amely szenved a gyenge gazdaságtól;  további folyik a káosz a Közel-Keleten, és szembe kerül egy olyan elnökkel, aki ellen bűnvádi eljárás folyik. Amihez még kongresszusi vizsgálatok is társulnak, valamint egy olyan Clintonné látványa, aki nixoni alakként vándorola termekben, kezeit tördelve.”

A cikk ezután igen szellemes szarkazmussal mutatja be Clintonnét, mint a női áldozatok – és így Trump nőügyeinek – védelmezőjét, ami soha nem volt. Sőt.

A követelés záró része felsorolja Clintonné és férje súlyos bűneit és kiemeli, hogy ezekért nem állították bíróság elé, ami „az nem csak helytelen és nem etikus, hanem mérgező”.

Ez pedig prémiuminformáció a fenti cikket örömmel fogadó olvasóknak:

Táblázat a Chicago Tribune október 26-i számából, amely bemutatja, hogy az Egyesült Államok legnagyobb ötven lapja kit támogat elnökjelöltként a Fehér Házi pozícióba kerülésre. Az ötven közül egyetlen, a Las Vegas Review-Journal támogatja Trumpot. Ami kevésbé szivárvány médiafelvonulást mutat egy Budapest Pride fesztiválnál:

http://www.chicagotribune.com/ct-list-of-endorsements-20161026-htmlstory.html

 

 

Megosztás: