Alfano olasz belügyminiszter: elfogyott a pénz a migránskezelésre – összeomlás előtt a rendszer

italymigrantpassport

CORRIERE DELLA SERA

Elfogyott a pénz a migránsoknak: 600 millió euróra van szükség a káosz elkerülésére” címmel a vezető olasz lap arról ír, hogy Angelino Alfano olasz belügyminiszter megkongatta a vészharangot. Amellett, hogy a 600 millió euróra azonnal szükség van a vészhelyzet miatt, az év végéig 1 milliárd euróra van szükség a migránskezelésre. Alfano, tudta meg a lap, végső emlékeztetőjét két hete küldte el a kincstárnak. A migránsok havonta mintegy 100 millió euróba kerülnek. Április óta a belügyi migránsköltségvetés már negatívba csapott át és ennek következtében a minisztériumnak fel kellett függeszteni a kormány migránsszálásait működtetőknek járó pénzeket. De ugyanígy felfüggesztették az emberbaráti szervezeteknek és egyéb magánszervezeteknek az állammal kötött szerződés szerint a migránsokkal való törődésért járó összegeket, beleértve a Vöröskeresztet. Szeptember 30-a után megvan annak veszélye, hogy a menekültstátuszért folyamodott külföldieket elküldik e menhelyekről.

 

SPIEGEL ONLINE

A legolvasottabb német hírportál ma reggeli szerkesztőségi kör-emailje a drezdai mecset és kongresszusi központ előtti bombatámadásról elmélkedve azt írja, Szászországban amúgy is erősen megnőtt az idegenek elleni támadások száma. Drezdában a Német Egység napján 2600 rendőrnek kell vigyáznia a rendre. „Nem igazán bátorító, hogy a drezdai rendőrség a nyilvánosságot csak kerek tíz órával tájékoztatta a robbantások bekövetkezte után”. (Az ott nem létező DK bejelentette: mindez arra utal, hogy a merényletekhez a német kormánynak van köze, hogy ezzel mutassa, milyen aljasak a németek a külföldiekkel szemben.)

 

DIE WELT

De Maziere belügyminiszter: a muzulmánok vallásszabadsága Németország része” címmel a német lap ismerteti azon hangokat, melyek szerint a 2006 óta Németországban évente összeülő Német Iszlám Konferencia léte is milyen siker, mert ott az állam és a muzulmán szövetségek párbeszédet folytathatnak. A konferenciát Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter alapította. Thomas de Maiziere belügyminiszter (CDU) – a mostani iszlámkonferencia elnöke – elítélte, hogy éppen ezen ünnepélyes aktus előestéjén Drezdában két robbantást is végrehajtották. Egyiküket egy mecset ellen. Ezzel szemben Sineb El Masrar publicista azzal bírálta az iszlámkonferenciát, hogy azokon mindenek előtt konzervatív nézeteket képviselő szövetségek vettek részt és hogy saját szövetségében is eltűrik a szalafista (a vahabista-szalafista Szaúd-Arábia államvallása) álláspontokat. Tuba Isik, a Paderborn Egyetem valláspedagógusa azt bírálta, hogy e konferencián nem veszik figyelembe a nők szükségleteit. (A lap által bírálóként idézett hangok tulajdonosai közül egyetlen német nevű nem található.)

                                                                              *             *             *

Röviddel azelőtt, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke ma, szerdán, beszédet tart a német parlamentben, David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank (amelynek csak e héten 10 %-ot zuhantak részvényei)  fő közgazdásza heves bírálatban részesítette az EKB politikáját a lapban. Európának fel kell tennie a kérdést, „vajon az EKB agresszív, nem hagyományos és teljesen kipróbálatlan pénzpolitikája – egészen a negatív kamatokig – hozzájárul-e Európa problémái elmélyítéséhez. „Európa jövője a tét: soha még egy térség nem  függött ennyire egy közvetlenül meg nem választott technokraták dogmatikus döntéseitől”, mondta, hozzátéve: „Kockára akarjuk tenni a történelem legfontosabb gazdaságpolitikai projektjét? A jövő nemzedékei nem fogják megbocsájtani naiv hitünket ebben a pénzpolitikában.

 

TASS

Az orosz külügyminiszter sürgeti az Egyesült Államokat, hogy hozzák nyilvánosságra a két ország között megkötött szíriai tűzszüneti megállapodás teljes szövegét.

 

DIE ZEIT

Kiderült, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérre felszerelt megfigyelőrendszer „hátsó ajtaján” az amerikai titkosszolgálat titokban „bekukucskálhat”. A német hírszerzés, írja az egyébként totálisan Amerika barát hetilap, erről évek óta tud, de hallgat. Az érzékeny területek megfigyelésére kidolgozott endszert az amerikai NetBotz cég árulja. E cég építette be az úgynevezett „hátsó ajtókat”, amelyeken át az amerikai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NSA) be tud kukucskálni.

 

PARS

Ramallahból, a megszállt Ciszjordánia palesztin fővárosából jelenti az irányi hírügynökség, hogy 2015 októberétől „az izraeli rezsim a palesztin területeken általa elkövetett bűnökről szóló tudósítások akadályozása érdekében” 79 palesztin tudósítót tartóztatott le. A Palesztin Tudósítókat Támogató Bizottság felhívást intézett a világ újságíró szervezeteihez, hogy támogassák munkájukat és fejezzék ki velük szolidaritásukat. Az említett időponttól mostanáig az izraeli rezsim 490 esetben hajtott végre fizikai támadást palesztin tudósítók ellen, jelenti az iráni tényügynökség.

 

MONDOWEISS

Az év elejétől mostanáig több mint ezer palesztin fiatal-, illetve kiskorút tartóztattak le az izraeli erők, idézi az amerikai portál a Palesztin Börtönügyi Bizottság jelentését, és igen sok gyerek letartóztatásának körülményeiről is ír, bemutatva, csak éppen ok nem volt rá.

 

 

BOULEVARD VOLTAIRE

Franciaországban, ahol tilos etnikai bontatú statisztikát készíteni, minden megszületett tíz gyerekből négy nem európai szülőktől származik. Ezt a tényt a független francia portál annak alapján mutatja be, hogy milyen mértékű egy olyan örökölt vérsejt betegség (drepanocitózis), amely európaiaknál ismeretlen. E betegség igen erősen terjed és a honlap e terjedést mutatja be francia térségeknél az idők alakulásának tükrében. Például Párizsban és környékén (Ile-de-France) e betegség előfordulása 2015-ben 73,4%, míg 2005-ben 54,15 % volt. Az arányaiban kevés migráns lakta Bretagne-ban tavaly 8,13, míg tíz évvel korábban 3,47 % volt. (A francia fősodratú sajtó szerint – amely ugyancsak tényként állítja, hogy Putyin le akarja rohanni Európát –  az ilyenek szélsőjobboldali szövegek.)

 

STRATEGIC CULTURE

Átfogó jellegű, részletekkel teli cikkében a kulturális stratégiákkal foglalkozó portál George Soros (bocsánat a  „Soros György, a magyar származású…” kezdetű alázatos, keresztnévhamisító mekegés elmaradásáért) eddig fel nem tárt tevékenységét mutatja be a zászlógyártás terén. Ahol színes forradalmakra készülnek, azonnal megjelennek a Soros által finanszírozott, vadonatúj zászlók és táblák a Közel-Keleten éppen úgy, mint Grúziában, Ukrajnában, Kirgizisztánban, Iránban, stb. A lobogógyártásra a pénz Sorostól és az amerikai CIA-hez kapcsolódó Nemzeti Demokrácia Alapítványtól (NED – National Endowment for Democracy) származik. De akkor, amikor az Iszlám Állam szállt meg líbiai, iraki és szíriai területeket, az épületeken, zászlórudakon és egyéb helyeken hirtelen ott is megjelentek a Soros-gyárakból érkezett zászlók, írja a portál. Bengázitól Rakkáig és Palmüráig. 2014. október 7-én a Zsidó Távirati Iroda az észak-izraeli Nazarat-Illit városából jelentette, hogy egy zászlógyártó cég kertészei egy zászlókkal teli, teherautóról leesett zsákot fedeztek fel, amelyekben huszonöt új fekete-fehér Iszlám Állam lobogó is volt. Vajon e zászlókat a Golán Magaslatok területén a szíriai kormányerők ellen harcoló dzsihadistáknak szánták? De ilyen Soros-finanszírozású zászlók az Egyesült Államokban is felbukkantak a Fekete Életek Számítanak mozgalom kezében is.  (A cikk a Kétfarkú Kutya Párt tábláit nem említi.)

 

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

A korábban az élesen privatizáció ellenes kormánypárt, a Sziríza és a „ független jobboldali populista” Anel párt szavazataival a görög parlament tegnap jóváhagyta görög víz- és gázművek, repülőterek, autópályák és kikötők magánkézbe juttatását, jelenti a vezető svájci lap.

 

THE GUARDIAN

A vártnál jóval gyorsabb ütemű grönlandi jégolvadás révén az elkövetkező évtizedekben egy szupertitkos amerikai katonai projekt és az ott lévő toxikus hulladék kerülhet napvilágra, írja a brit lap. Három kilométer hosszú alagútrendszerrel van szó. A Camp Centuryt 1959-ben építették 200 km-re az akkor Dániához tartozó grönlandi partoktól. Abban laboratóriumok, bolt, kórház, mozi, kápolna és 200 katona részére szálláshely is található. A cél az volt, hogy innen a Szovjetunióra lőjenek atomrakétákat. A Pentagon arra gondolt, hogy azt 600 ballisztikus rakéta elhelyezésére 4 ezer (4000) kilométeres rendszerre bővítsék ki az Iceworm (jégkukac) Projekt keretében, de kiderült, ez technikailag lehetetlen. Minderről még a dán kormány se tudott.

 

DER TAGESSPIEGEL

A balliberális berlini lap arról számol be, hogy Berlin-Schönebergben a Dominicus utcán tegnap délután egy nő a szerb-montenegrói anyjával sétáló 9 éves kislányt nyakon vágott és „szar külföldinek” nevezte. A kislánynak „piros lett a nyaka”. A riadoztatott rendőrök hiába keresték a környéket, hogy az „idősebb nőként” körülírt „ütlegelő” nyomára jussanak.

 

Megosztás: