Az MSZP nem válaszol az EP-s szocvezér „rejtett hatalmaira”

mszp

Lapunk tegnap reggel három kérdéssel fordult az MSZP-hez azzal, hogy amennyiben délutánig nem válaszolják meg kérdéseinket, azok a válaszok nélkül jelennek meg. Az MSZP-től nem érkeztek meg a válaszok.

A rákosista és kádári diktatúráért is felelős rendszer utódpártjától elsőként az kérdeztük, egyetértenek-e azzal, hogy Ylva Johansson, svéd szociáldemokrata miniszter asszony migránsokat „ha szükséges, akár erőszakkal is” deportálni akarja Svédországból?

Másodsorban arra voltunk kíváncsiak vajon egyetértenek-e Gianni Pittella, az EP szocialista frakciójának elnökének az Európai Parlament plenáris ülésén a Brexit szavazás után elmondott azon mondataaival, hogy „Volt egy pénzügyi szuperhatalom, amely nagyobbra nőtt a demokráciánál, a politikánál és az intézményeknél. Megkezdtük a munkánkat európai intézményekként a bankunióval, de sokat kell tennünk, hogy a demokrácia uralkodhasson a pénzügyi kasztok gyakran rejtett hatalma és kiszolgálói fölött. ”
Végezetül megkérdeztük azt, hogy az MSZP honlapjáról miért hiányzik a „Kapcsolat” rész, amelyben például az újságírók megtalálhatnák a sajtófelelős nevét, emailjét és telefonszámát? Miért nincs egyébként se semmilyen telefonszám vagy cím?? Megkérdeztük azt is, hogy ajánlják-e a Fidesznek, illetőleg a kormánynak, hogy az érdeklődők és a sajtó elől ugyanígy elrejtsék elérhetőségi adataikat és ha ez megvalósulna, olyan újságíróik, mint Bolgár György, panaszkodna-e emiatt, a demokrácia jellemző hiányát emlegetve arra bíztatva a külföldi sajtót is, hogy e példával is illusztrálja, „hol tart” a magyarországi „diktatúra”.

(Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-07-14)

Megosztás: