Bilderberg konferencia Drezdában júni 9-12 (német lapok); Bécsben minden harmadik menedékes bűnt követett el (Kronen Zeitung)

kempinskidresden

DIE WELT

A német Axel Springer kiadó (melynek Magyarországon csak napilapból kilenc van birtokában) vezérigazgatója, Mathias Döpfner felháborodott nyílt levélben fejezi ki szolidaritását a komikus színész, Jan Böhmermann, a közszolgálati ZDF műsorvezetőjével, akit akár három év börtönbüntetés is fenyegethet egy általa, a csatornán előadott versért, amelyben Erdogan török elnököt „kecskebaszónak” is nevezi. Döpfner levelét így zárja: „Böhmermann úrnak most meg kell tanulnia, más normák érvényesek, ha egy török csúcspolitikusról van szó. Németországban egyfajta állami válság tör ki, mivel ön (mármint Böhmermann, a nyílt levél címzettje ) Erddogant ’kecskebaszónak’ nevezte. Apropó baszás. Amikor a ZDF – illetékekből finanszírozott oktatási feladatának tapintatosan megfelelve – ’Bazd meg, Bild-Zeitung’ hashtaget hozott létre és ehhez biztosította magának a ’fickdichbildzeitung.com’ (’bazdmegbildzeitung.com’) domain nevet, amely linkje máig is él a ZDF egyik helyén, akkor a német értelmiség örömteli felajzottságában dagadtra paskolta combját. Vagyis ’Bazd meg, Bild’, és ezt adja ki feladatként a Második Német Televízió (ZDF), és legnézettebb idejében sugározza, majd pedig multimédiásan árulja online – ho-ho-ho, puszi nyugisan.” Utóiratában pedig egyenesen felajánlja, hogy börtönbe is hajlandó vonulni Böhmermann-nal: „U.I. Szeretnék, Böhmermann úr, a jövőt illetően minden megszövegezéséhez és gúnyolódásához tartalmilag teljesen és egészében csatlakozni, és annak minden jogi formájában azt a sajátommá tenni. Talán ily módon megismerhetjük egymást a bíróság előtt. Ahol Erdogan elnök a szatirikus ízléstelenségnek a szakértője lesz.” (Merkel újdonsült ankarai barátjának megsértése után a mainzi ügyészség a német büntetőtörvénykönyv 103-ik paragrafusát találta meg, amely szabadságvesztés terhe melletti bűncselekménynek minősít egy idegen állam szervezetének vagy képviselőjének megsértését.)

 

TAGESANZEIGER

Június 9-e és 12-e között a drezdai  Kempinski szállodában  tartják a politika és gazdasági élet magas rangú képviselői részvételével az ez évi Bilderberg-konferenciát, jelentette értesülését a berlini napilap, amit a lapnak a német belügyminisztérium is megerősített. (A hír az MTI-hez és számtalan más Stockholm-szindrómás hazai médiumhoz még nem jutott el, holott az már a Der Spiegelre is kikerült péntek este.)

 

KRONEN ZEITUNG

„2270 fiatalkorú menedékkérő bűncselekményt követett el” főcímmel és „72 %-kal több, fiatalkorú menedékes által elkövetett bűncselekmény Bécsben”, valamint „7 elkövető 9 évesnél fiatalabb” alcímmel a vezető osztrák bulvárlap vasárnapi kiadása ismerteti az osztrák belügyminisztérium adatait, mely szerint az elmúlt évben a Bécsben élő mintegy 21 ezer menedékkérőből 6503 követett el bűncselekményt, tehát csaknem minden harmadik. Ami közöttük a fiatalkorúakat illeti, lásd az idézett címeket.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A legújabb felmérés szerint Angela Merkelnek már nincs többsége, hogy 2017-től kancellárjelölt legyen: éppen annyi – 45 % – megkérdezett szeretné őt látni jelöltnek, mint amennyi nem, ismerteti az Enmid közvéleménykutató felmérésnek eredményeit a német gazdasági-politikai portál.

 

DER SPIEGEL

A német hetilap hétvégi köremailjében felhívja a figyelmet címlapsztorijára, amely bemutatja, miként laknak emberek gyerekszobában, fürdőkádban, stb. elhelyezett kartondobozokban. Az írás utánajár annak, hogy a lakáskeresők milyen rosszindulatú feltételezéseknek vannak kitéve, miért oly szűk a kínálat és nagy a kereslet.

 

ELECTRONIC INTIFADA

Több mint 100 író írta alá azt a levelet, amely felszólítja a PEN Klub amerikai központját, hogy utasítsa vissza az izraeli kormány beígért támogatását a New Yorkban az e hónapban megrendezendő Pen World Voices fesztiválra. A levél hivatkozik az izraeliek által megölt, illetőleg ok nélkül bebörtönzött  palesztin írók és újságírók esetére.

 

THE FINANCIAL TIMES

Nigel Farage, a brit UKIP párt elnöke a világlapnak adott interjújában  az olasz Öt Csillag Pártjának elnökéről azt mondta, „bámulatosan jól dolgozik”, Orbán Viktorról pedig azt, hogy „ő a megfelelő nemzeti vezető. Nem akarja, hogy Magyarországot túlságosan uralja Németország”.

 

WESTERN SAHARA RESOURCE WATCH

Legfrissebb jelentésében a nyugat-szaharai gyarmat ügyeire szakosodott portál bemutatja, hogy a területről származó foszfát, a „fehér arany” kivitelének két harmada mögött tavaly két kanadai vállalat, az Agrium és a PotashCorp állt. (A nyugati sajtóban az összefonódó igen komoly pénzérdekek miatt gyakorlatilag tilos foglalkozni a marokkói megszállás alatt álló Nyugat-Szahara kérdésével.)

 

TIMES OF ISRAEL

A palesztin monetáris hatóság volt vezetője kijelentette, a világpiacok zsidó uralma vezetett a 2008-as globális pénzügyi válsághoz, számol be Dr. Fuad Bszejszo kijelentéséről az angol nyelvű izraeli portál. Hozzátette: „A globális judaizmus, mely a világ pénzügyi piacait tartja markában, az egész világot sújtó vírus és pestis”.

Megosztás: