A svéd rendőrség belefullad a migránsbűnözésbe; nő az EU-szkepticizmus Skóciában

Sweden-Police-640x480

EKATHIMERINI

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök tegnap Bécsben azzal fenyegetett, hogy el fogja utasítani az Európai Unió valamennyi politikai megoldását,  ha más országok továbbra is olyan lépéseket tesznek,amelyek révén Görögországban rekednek a menekültek. Ciprasz az osztrák fővárosban beszélt azután, hogy tíz európai ország – köztük 4 uniós tagország – beleegyezett abba, hogy korlátozni fogj a migránsáradatot. Ciprasz kijelentette, az osztrák magatartás elfogadhatatlan. „Nem egyezünk bele abba, hogy Görögország a lelkek raktára legyen”, mondta. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter pedig kijelentette, „mivel még nem is körvonalazódik európai megoldás, nemzeti megoldások kellenek”. Hozzátette, a görögöket csak az érdekli, hogy az odaérkezőket a lehető leghamarabb Közép-Európába szállítsák. Az ott tanácskozó, főként balkáni országok együttesen megállapodtak a migránsok számának korlátozásában. Ez azonnal bírálatot váltott ki Filipo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa részéről, aki kijelentette, hogy a korlátozások minden valószínűség szerint még az európai szabályokkal is ellentétesek, de az biztos, hogy sértik a menekülteket védő törvényeket, írja az angol nyelvű görög lap.

 

BOULEVARD VOLTAIRE

A magyar miniszterelnök azzal, hogy váratlanul népszavazást íratna ki a migránsokról Magyarországon, még inkább megnehezíti az EU dolgát, amelynek már így is igen erős fejfájása van az uniós kilépésről rendezett brit, az EU-Ukrajna kereskedelmi megállapodásról szóló holland népszavazás miatt, írja /örömmel/ a népszerű francia alternatív portál.

 

WND

A független amerikai hírportál arról tudósít, hogy a svéd rendőrség belefullad a migránsok által elkövetett bűncselekményekbe és kapacitása végére ért.

 

EXPONERAT

Két migráns megerőszakolt egy 12 éves fiút egy svédországi menekültszállón, olvasható a svéd portálon. Az egészet filmre is vették.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

„Orbán: az EU kuncsorog Erdogánnál, mivel nem tudja megvédeni határait” címmel a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy a Törökország és az EU között a menekültpolitikára vonatkozó megállapodások fenyegetik Európa biztonságát, idézve a kormányfőnek a Bild című német lapnak adott nyilatkozatát. A miniszterelnök még hozzátette: „Ez a politika Európa jövőjét és biztonságát függővé teszi Törökország jólététől.”

 

POLITICO

Egyre nő az euroszkepticizmus Skóciában, írja az uniós ügyekre szakosodott portál. Azaz egyáltalán nem biztos, hogy Skóciában népszavazást kezdenének a Nagy-Britanniától való elszakadásról, ha a britek úgy döntenek most nyáron, hogy kilépnek az EU-ból. A legfrissebb felmérések szerint ötből három skót euroszkeptikus és ezzel csupán öt százalékkal kevésbé azok, mint a britek. A megkérdezettek 40 százaléka azt szeretné, ha az EU-nak kevesebb hatalma lenne.

 

HAARETZ

A brit parlamentben egy kérdésre válaszolva David Cameron brit miniszterelnök „mélyen megrázónak” nevezte azt, hogy Izrael illegális településeket épít /a palesztin/ Kelet-Jeruzsálemben, tudósító az angol nyelvű izraeli lap. Hozzátette, az Egyesült Királyság támogatja Izraelt, de nem a törvénytelen települések építését.

x             x             x

Mose Jalon izraeli hadügyminiszter tegnap azzal vádolta Iránt, hogy nemzetközi terrorhálózatot épít ki, „alvó sejtekkel”, fegyvereket halmoz fel és embereket toboroz azért, hogy parancsra merényleteket hajtsanak végre Európában és az USA-ban. A lap hozzáteszi, hogy a miniszter erre vonatkozóan nem hozakodott elő semmiféle bizonyítékkal. Hozzátette, Teherán a fő pontja annak a „veszélyes tengelynek”, amely magába foglalja Bagdadot, Damaszkuszt, Bejrútot, Szanaát és más városokat a térségben.

 

THE WALL STREET JOURNAL

Amerika nem zárhatja be a Guantánamo „terrorbörtönt” akkor, amikor a terrorháború veszélye fokozódik, írja a globális amerikai lap. A felmérések szerint minden második megkérdezett ez ellen van, és a két politikai párt egyikében sem mutatkozik ez irányú megértés Obama elnök bezárásával kapcsolatos tervei iránt.

 

 

Megosztás: