15 év sitt Michiganben szodómiáért

sodomy

Michigan szövetségi állam szenátusa törvényjavaslatot fogadott el, amely a szodómiát (anális és orális szex) bűncselekménynek minősíti annak ellenére, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság az ilyen törvényt alkotmányellenesnek minősítette.

Michiganben az ilyen szexuális eltévelyedésekért kiszabható büntetés 15 év börtön is lehet függetlenül attól, hogy azonos vagy külön neműek közötti, vagy állatokkal történő nemi érintkezésről van szó.

A törvényjavaslatot még a teljes törvényhozásnak is el kell fogadnia.

Arról nincs tudomásom, hogy Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet a törvényt állatvédelmi szempontból pozitívnak tekinti-e, és hogy annak betartása érdekében személyes példamutatással kíván-e eljárni.

Arról sem, hogy Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet az USA két magyartaposása között talál-e időt tiltakozásra az ügyben, vagy következő megszólalásának tárgya ismét a jó amerikai-magyar kapcsolatok lesz-e.

Az a tény, hogy Obama az ügyben még nem szólalt meg, teljesen érthető, hiszen a világ fő háborús szuperhatalma tíz milliókat földönfutóvá tevő elnökének az idejét Hóman Bálint poszthumusz sorsa köti le (és a világért sem a román vasgárdisták meglévő emlékművei).

Értesülésünk szerint a törvénytervezet szenátusi elfogadása után Michigan államban megnőtt a redőnyök és ablakfüggönyök forgalma.

 

Megosztás: