Kérdés Martin Schulz józansága ügyében az EB bp-i képviseletéhez

schulz

Bubenheimer Felix
a sajtó és média rész leg vezetője

Fridely Ágnes
sajtóreferens

 

Tisztelt Bubenheimer Úr/Fridely Asszony!

Az ECHO TV-ben szombaton este 8-kor sugárzandó adásunkban az egyik témaként az Európai Bizottság mai, „lengyel napjával” szeretnénk foglalkozni.

A lengyel kormány tetemre hívásához többen fogalmaztak meg hangulatkeltő kijelentéseket. Többek között Martin Schulz úr, az Európai Parlament elnöke, aki a múlt héten azzal vádolta a lengyel kormányt, hogy „Putyin-stílusú” politikát folytat a médiára és az igazságszolgáltatásra vonatkozó törvények megváltoztatásával, hozzátéve, hogy az „európai politika veszélyes putyinizálását” valósítja meg.

Zavarban vagyok amiatt, hogy kihez intézzem kérdésemet, amely arra vonatkozik, mennyiben esik latba az Európai Bizottságnál annak a Martin Schulznak a szavai, aki Avraham Burgnak, a Knesszet, az izraeli törvényhozás korábbi elnökének azt találta mondani, hogy „Számomra az új Németország csak azért létezik, hogy biztosítsa Izrael állam és a zsidó nép létezését” (forrás: Avraham Burg, Nagy köszönet Martin Schulznak, Haaretz, 2014. február 14, http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.574332).

Kérem Önöket, továbbítsák kérdésemet a témában illetékesnek azzal, hogy magyarázza meg: vajon kizárt-e, hogy az Európai Parlament elnöke Lengyelország esetében éppen annyira nem látja a teljes képet, mint országa, Németország létezési célja megfogalmazásának esetében?

E kérdésemet a nyilvánosság minél jobb tájékoztatása érdekében a blogomon és az FB idővonalamon is posztoltam, mint ahogyan szíves válaszukat is, melyet előre köszönök.

Üdvözlettel:

Lovas István

Megosztás: