Spiegel: „Választás győztes nélkül”

marine-le-pen

SPIEGEL

„Választás győztes nélkül” címmel /a hazai balliberális körökben az Isten hangjának tekintett/ német hetilap portálja a tegnapi franciaországi helyhatósági választásokat kommentáló cikke ezzel az összefoglalóval kezdődik: „Marine Le Pent és a Nemzeti Frontot még egyszer meg tudták állítani. De ez inkább a választási rendszernek köszönhető, mint a franciák akarata kifejeződésének.”

 

THE ECONOMIST

„’Lószart’ – Kent Ekeroth, a szélsőjobboldali Svédországi Demokraták 34 éves parlamenti képviselője ezt a tömör választ adott arra a gondolatra, hogy a bevándorlás jó lehet egy országnak” – kezdődik a globális terjesztésű brit hetilap cikke „Migránsellenes populizmus” alcímmel, „Európa kis Trumpjainak menetelése” főcímmel, valamint „Az idegengyűlölő pártokat hosszú időn át kiközösítették a fősodratú politikusok. Ez már nem igen fog sikerülni” összefoglalóval ellátva.

FRANKFURTER RUNDSCHAU

„Menekültpolitika: Dánia lezárja magát” címmel a liberális német lap arról számol be, hogy a dán parlament pénteken gyors eljárásban döntött, hogy a dán-német határon útlevél- és vízumellenőrzést vezet be. Inger Stojberg dán külügyminiszter büszkén jelentette ki: „Most szuverén módon a legkeményebb menekültpolitikát valósítottuk meg a bennünket körbevevő országokhoz képest”.

 

RUSSIA TODAY

Ankarának és Washingtonnak kötelessége lett volna, hogy tájékoztassa az ENSZ Biztonsági Tanácsát arról, hogy az Iszlám Állam illegálisan üzletel lopott olajjal, de ezt nem tették meg, idézi Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövetet a globális orosz tévécsatorna angol nyelvű portálja. Ez azt jelenti, hogy ezzel megsértették az ENSZ 2199-es, idén februárban elfogadott határozatát, amely a terrorizmus pénzügyi támogatására vonatkozik, teszi hozzá.

 

Megosztás: