Norvégia: tegyük visszataszítóvá az országot a menekülteknek

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

Norwegian-Government-Scholarships-Quota-Scheme-2015

AFTENPOSTEN

„Siv Jensen rémforgatókönyve: 120 000 menedékkérő 2016-ban” címmel a vezető norvég lap arról ír, hogy az ország pénzügyminisztere ekkora nagyságú migránsáradatra számít jövőre Norvégiában. A kormány számos korlátozás bevezetésével akarja kevésbé vonzóvá tenni az országot a migránsok számára, áll a szövegben.

 

EUOBSERVER

Angela Merkel német kancellár a koalíción belül további törésekre számíthat a héten, mivel a pártvezetőknek a migránskérdésben a hét végén tartott megbeszélései nem eredményeztek közös kormánypolitikát a tekintetben, hogy miként kezeljék az óriási számban Németországba érkező migránsokat, olvasható az uniós szakportálon.

FINANCIAL TIMES

„A bővítés és az euró az a két nagy hiba, amely romba döntötte Európát” címmel a globális brit pénzügyi-politikai lap vezető publicistája, Wolfgang Münchau szerint e két, „katasztrofális” ballépés után nem az a kockázat, hogy az Európai Unió felbomlik, hanem az, hogy eljelentéktelenedik és szellemmé válik, ugyanis intézményei képtelenek a gazdasági-, politikai- és biztonsági feladatokat ellátni, míg vezetői intellektuálisan sem készek e feladatok elvégzésére.

RUSSIA TODAY

Helsinki város helyettes főtanácsosa támadások kereszttüzébe került, miután a facebookon nyilvánosan úgy fogalmazott: a Finnországba menekültként érkező afrikai férfiakat nem szabad engedni, hogy három gyereknél többet nemzzenek és utána kasztrálni kellene őket. A 67 éves Olli Sademies szerint az afrikai bevándorlókkal az a probléma, hogy túl sok gyerekük van. Azaz a kényszerű kasztráció a probléma legjobb kezelésének módja, jelenti az angol nyelv sugárzó orosz globális televízió.

 

Folytatás: http://nssz.blogstar.hu/

Megosztás: