Iraki: „Utálom Finnországot”

finnmigrants

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

EPOCH TIMES
„Migránsok Finnországban: túl hideg van és túl unalmas – hazatérünk” címmel a német portál a francia AFP hírügynökség jelentésére támaszkodva arról számol be, hogy több száz iraki migráns, akik egész Európán át Finnországba vették útjukat, most elfordulnak az országtól és nem akarnak a ritkán lakott országban maradni. A 22 éves Muhammed azt mondta az AFP-nek, hogy „Elmondhatja a világnak: gyűlölöm Finnországot. Túl hideg, nincs tea, nincs étterem, nincs bár, nincsenek emberek az utcán, csak autók”. Ekkor 10 fok volt Haparanda-Tornióban, az északi sarkkörtől egy órányi autózásra.

 

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

 Míg a fősodratú német lapok fogcsikorgatva is, de hol 150, hol 100 ezres, olykor 250 ezres tüntetésről írnak az USA-EU transzatlanti szerződése ellen, addig a vezető német lap ezzel a címmel számol be a berlini demonstrációról: „A TTIP mellett vagy ellene?”. A beszámolót sűrűn tarkítják a kommentárok is, elítélve a demonstrációt. [Nem csak a szervezők, de a brit Reuters hírügynökség szerint is negyedmillióan tüntettek, kiemelve, hogy Németországban ez volt a legnagyobb tüntetés 2003 óta, amikor az iraki beavatkozás miatt vonultak fel tömegek .]

 

THE NEW YORK TIMES

Az elmúlt 15 hónapban Obama elnök kívánságára Mexikó erősen lesújtott a közép-amerikai erőszak elől menekülőkre. Az Egyesült Államok több tíz millió dollárt adott a szeptember 30-án zárult fiskális évben azért, hogy a latin-amerikai ország megállítsa a migránsokat mielőtt az Egyesült Államokban kérnének menedéket. „Vagyis az USA a menekültproblémát kihelyezte Mexikónak, ami hasonlatos az Európát megrázó menekült válsághoz”, írja a vezető amerikai lap.

Folytatás: nssz.blogstar.hu

Megosztás: