Soros szócsöve a fősodratú média

Tömör, de nem igazán kíméletes stílusban megírt cikket közölt a független német Freie Welt, az AfD (Alternatíva Németországért) párt vezetőségéhez közel álló portál. Az írás teljes címe: „George Soros propaganda-szócsöve: a fősodratú média a milliárdosnak a legjobb színpaddal szolgál”.

A cikk azzal kezdődik, hogy leszögezi: „Amikor Soros beszél, a fősodratú médiumok és a régi pártok azonnal hegyezik a fülüket. Olyan ez nekik, mintha az a kéz szólalna meg, amely eteti őket.”

Soros célja a dublini rendszer megreformálása és az, hogy így újra lendületbe hozza a migrációs mozgást. Ezen kívül azt akarja, hogy Olaszország több pénzt kapjon, amivel ott az EU-val szemben kritikus hangulatot meg lehetne fordítani.

És valóban, írja a szerző, lenyűgöző, hogy „mekkora médiajelenléte van a multimilliárdos és politikai drótokat rángató George Sorosnak”. Ha viszont arra gondolunk, hogy Soros a világ legnagyobb politikai NGO-hálózatát saját zsebéből fizeti, akkor már kevésbé bámulatosa dolog.

Most a HuffPost internetes portál és a német Focus hetilap újra kitakarította színpadát Soros uniós- és migrációs propagandája számára. Soros úgy látja, hogy az EU veszélyben van, ha a migráció kérdéseiben nem jutnak egyezségre. Olaszországnak több pénzt kellene kapnia szerinte az EU-tól azért is, hogy az ország ne veszélyeztesse az Európai Uniót vagy egészen egyszerűen ne verje azt szét.

Soros mindenek előtt azt követeli, hogy a dublini szabályokat szüntessék meg, hiszen így a menedékkérők mindenhol menedéket kaphatnának.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-szocsove-fosodratu-media

 

Megosztás: