A Goldman Sachs és az országok, amelyeket az óriásvállalati médiumok utálnak

RUSSIA TODAY

Daniel Shaw professzor (a City University of New York latin-amerikai és karibi tanulmányok fakultásának tanára) interjút adott az RT-nek, amelyben elmondta, hogy az USA nem a mindennapi emberek demokráciája, hanem a gazdagok diktatúrája.

Világszerte számos politikai vezető elítélte az USA-t, amiért Venezuela ellen szankciókat vezetett be. Ezek egyoldalú szankciók, amelyek a helyzetet még bonyolultabbá teszik, és nem segítenek megoldani a tényleges problémát, mondta például a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Az USA pénteken megtiltotta a caracasi kormány és a venezuelai olajvállalat által kibocsájtott új állampapírokkal és részvényekkel való kereskedelmet.

A Goldman Sachs viszont az egyetlen olyan cég, amelyet mentesítettek a tilalom alól. A 3 nappal ezelőtti alaphír itt olvasható: http://lovasistvan.hu/2017/08/27/je-hat-nem-lett-varatlanul-kivetel-a-goldman-a-venezuelai-kotvenykereskedelmi-tilalom-alol/

Shaw professzor biztos benne, hogy a pénzügyi elit rángatja a szálakat.

Elmondta, a Goldman Sachs dollármilliókat ad az elnökjelölteknek kampányukra.

Majd ezt mondta: „Valójában a bankok működtetik az Egyesült Államokat. Ők a fő politikai donorok, és nem csak a venezuelai államadósságba fektetnek.”

RT kérdés: „És ez a kivételezés miért nem címoldalas hír a fősodratú médiumokban?”

„A fősodratú médiumokban a címoldalas hírek minden esetben olyan országot démonizálnak, amely szuverén módon az amerikai befolyási övezeten kívül van.” Észak-Korea, Irán, Oroszország és most Venezuela.

/Shaw professzor hozzátehette volna, hogy a második oldalra viszont olyan országok kerülnek, amelyeket antiszemitának tekintenek – függetlenül attól, hogy azok az amerikai befolyási övezeten belül vannak./

Megosztás: