Rendkívüli állapot a new yorki metrórendszerben + egyéb

A környezetvédő Greenpeace ausztriai szervezete saját területén kívüli tevékenységet kezd szeptember 4-től, és harcot akar indítani az interneten terjedő gyűlölet és álhírek ellen, írja a Die Presse nevű vezető osztrák lap arról nem téve említést, hogy mit jelent e társulat számára és gyűlölet és álhír, vagyis például az, hogy számukra e kategóriába tartoznak-e olyan hírek, amelyek szerint Magyarországot antiszemita diktátorok vezetik.

Az Olaszországot kormányzó Demokratikus Párt a nyári szünet után a törvényhozásban vitát akar kezdeményezni arról, hogy két év börtönt is kaphassanak azok, akik a fasiszta vagy náci rendszert éltetik. Az 5 Csillag Mozgalom a tervet „szabadsággyilkosnak” nevezte, az Északi Liga szerint az bűncselekménnyé tenné a vélemények hangoztatását és súlyosan veszélyeztetné a szólásszabadságot, jelenti a Politico amerikai hírportál brüsszeli kiadása.

A New York Times felháborodottan ír arról, hogy Donald Trump amerikai elnök szerinte ismét védelmébe vette a Charlottesville-i, halálos áldozatokkal is járó zavargásokat annak nyomán , hogy radikális jobboldaliak tiltakoztak Robert Lee, az amerikai polgárháború tábornoka szobrának eltávolítása ellen és összecsaptak az ellentüntetőkkel. Trump azt kérdezte, vajon George Washington szobra lesz-e a következő, amit eltávolítanak, arra utalva, hogy az Egyesült Államok első elnöke is rabszolgatartó volt.

Kivételesen egy archív cikk ugyanezen lapból. Június 29-i számát idézzük arról, hogy New York kormányzója, Andrew Cuomo, New York állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki New York városának metrórendszerére, amely e pillanatban is tart. Szó szerinti fordítás következik: „A járatok megbízhatatlanok. A csúcsforgalmi időkben fellépő meghibásodások megbénítják a várost. Amikor a múlt héten egy szerelvény Manhattenben kisiklott, és több tucat ember sérült meg, felmerült az aggodalom, hogy egyáltalán biztonságos-e az egész metrórendszer”.

Az amerikai Intercept hír- és véleményportál rendkívül egyszerű receptet kínál arra, hogy miként lehet Észak-Koreát megakadályozni abban, hogy ne támadja meg az Egyesült Államokat. Úgy, hogy az Egyesült Államok nem támadja meg Észak-Koreát.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje 11:55-kor)

 

Megosztás: