A Newsweek törli a képére égetett, Sputnik-Trump összejátszásáról kieszelt tákolmányait

SPUTNIK NEWS

A ma már csak digitális formában létező Newsweek hetilapnak le kellett szednie két olyan agyszülemény cikket, amelyet hírhedt újságírója, Kurt Eichenwald ötlött ki, miután jogi megállapodás született  William Morannal, a Sputnik volt újságírójával, akit Eichenwald rágalmazott.

Eichenwaldot több ízben elkap ták, amikor hazudott és forrásokat hamisított, szt orikát szület, de mivel szolgaian hű maradt a fősodratú média klisé narratívájához, kihágásai soha nem károsították meg karrierjét. Sőt, előre vitték. Ez annyira fellelkesítette Eichenwaldot, hogy elhatározta, ő lesz Donald Trump elnökjelölt fő mocskolója. Olyanokat hazudott, hogy Trumpot pszichiátriai klinikába vitték, de amikor arra szólították fel, hogy támassza alá mondókáját, csak nyögött.

Ő volt azok egyike, akik azt állították, Trump élvezte, amikor orosz kurvák rávizelnek, majd azt állította a Sputnikról, hogy az a WikiLeaks-szel játszik össze, újságírói pedig valójában kémek.

Amikor Moran Eichenwaldot megszorongatta, hogy vonja vissza, amit írt, Eichenwald Morannak újságírói állást kínált fel a New Republicnál hallgatásáért cserében. Amikor a fiatal újságíró ezet  visszautasította, és nyilvánosságra hozta a történetet, Eichenwald még inkább elkezdte a mocskolódást.

Moran a botrány u tán megvált a Sputniktól, de perelte a Newsweeket. A per eredményeként a Newsweek eltávolította a két cikket honlapjáról és archívumából.

Megosztás: