A Der Spiegel Trumpot szó szerint „bunkónak” nevezte

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/

A legolvasottabb német hírportál, a Der Spiegel hetilap online változata reggeli kör-emailjében arról ír, 20 ezer katona és rendőr őrzi a szicíliai Taorminát, ahová Trump amerikai elnök ma érkezik. Majd azt írja, azután, ahogyan Trump tegnap Brüsszelben az EU és NATO csúcs utáni csoportos fotón előre csörtetett, a szicíliai viselkedésétől nem várható semmi jó, mert, írja szó szerint a portál szerkesztősége, „Ez az ember sajnos egyszerűen egy bunkó”.

Az amerikai CNN tévé a tegnapi brüsszeli NATO-csúcsról készített tudósítása ezzel a címmel készült: „Trump nógatja a NATO-t; a leckéztetést zavarónak találták a szövetségesek”. A CNN a leckéztetést arra érti, hogy az amerikai elnök követelte, a NATO-tagok végre fizessenek védelmükért annyit, amennyi kötelező a szabályok szerint. A portál bemutatja, amint Trump az úgynevezett „családi fotón” erőszakosan tör az első sor felé, félrelökve a szocialista Dusko Markovic montenegrói miniszterelnököt, miközben szigorúan néz Dalia Grybauskaitė litván elnökasszonyra, aki közismert korlátlan atlantista érzelmeiről és Amerika-imádatáról. Trump mellett balra Orbán Viktor sétál mosolyogva.  Trump beszéde alatt a CNN riporterének kamerája mutatja a magát láthatóan rosszul érző, szigorúan néző Angela Merkel német kancellárt is.

Gregor Mayer, a német dpa hírügynökségnek is tudósító, évek óta a szélsőjobboldali, antiszemita Magyarországtól Budapesten rettegő tudósítója a Der Standard nevű osztrák napilapban  jelenti,  hogy Orbán Viktor lepattintja Brüsszelt a CEU ügyében, miközben a holokauszt-túlélő Sorost az állam ellenségéve „stílizálja”. Orbán Soros elleni kirohanásai antiszemita előítéleteket táplál, írja a Paul Lendvai rendszeres megjelenési helyének is számító Der Standardban, amelynek tulajdonosa egészen mellékesen a Bilderberg-csoport éves konferenciáinak rendszeres résztvevője. http://derstandard.at/2000058257409/Orban-laesst-Bruessel-abblitzen

 

 

Megosztás: