Dokumentálva Hollywood Pentagon- és CIA-cenzúrája

Hallott már valaki valamiféle Hollywoodról? Ugye nem? Csakúgy, mint nálunk a 444.hu, az Index.hu, a hvg.hu és társai sem. Ezúttal.

Ugyanis nyoma nincs annak, ami egy szabad nyugati világ szabad sajtójában a címoldalakat foglalná el az éppen „aktuális” Putyin-féle háborús uszítás céljából publikált kretén, aljas, bizonyíték nélküli, ezredik összeesküvés-elmélet feltálalása helyett.

A Medium nevű hírportál részletesen ismerteti annak az összefoglalását, hogy mit talált az Insurge Intelligence nevű független, olvasók által támogatott tényfeltáró portál azután, hogy az amerikai „Freedom of Information Act” alapján megkapott négyezer dokumentumot, amelyek lényege: az amerikai hírszerzés és a hadügyminisztérium eddig 1800 filmet és tévéshowt cenzúrázott. Tom Secker és Matthew Alford, a hatalmas értékelő és összegző munkát elvégző két amerikai újságíró most első ízben tárja a nyilvánosság elé, tagadhatatlan bizonyítékokra támaszkodva, hogy „az amerikai kormány kezében van Hollywood” és szervezetei nem csak manipulálják a forgatókönyveket, de még meg is akadályozzák, hogy a Pentagonnal, illetve a hírszerzéssel szemben kritikus filmeket leforgassanak. „Ez felvet új kérdéseket nem csak arról, hogy a cenzúra miként működik a mai szórakoztatóiparban, de Hollywood kevéssé ismert szerepével kapcsolatban arról, hogy a Los Angeles-i filmipar az amerikai országos biztonsági apparátus propaganda gépezete”, áll a cikkben.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/dokumentalva-hollywoodi-pentagon-es-cia-cenzura-1911751/

 

Megosztás: