TGM ma Sorosról és Sorosért hazudik

http://mandiner.hu/cikk/20170628_tgm_tgm_nyugalom

 

„Nyugalom!” címmel és „Soros Györgynek egy cikken és pár nyilatkozaton kívül az égvilágon semmi köze nincs a menekültkérdéshez” összefoglalóval jelent meg az atlantista-neokonzervatív  Mandiner.hu portálján Tamás Gáspár Miklós aktuális félrevezetése G. Sorosról, amely eredetileg a neoliberális-balliberális Hvg.hu-n jelent meg.

Azt írja:  „Soros Györgynek egy cikken és pár nyilatkozaton kívül az égvilágon semmi köze nincs a menekültkérdéshez. Ezt a cikket, amelyről Magyarországon – és Magyarországot követve másutt – csak hazug legendák terjengenek, ebben az országban EGYETLEN ÚJSÁG SE KÖZÖLTE MAGYAR FORDÍTÁSBAN, csupán marginális blog ismertette kivonatosan. Sok olvasónk ért angolul, kérjük: olvassák el itt – eredetileg a nagy tekintélyű Foreign Policy folyóirat 2016. július 19-ei száma közölte. Hosszú hónapok óta őrjöngenek itt sokan olyan gondolatok miatt, amelyeket gyakorlatilag a megszólalók közül senki sem ismer”.

A TGM által idézett Foreign Policy-cikk címe: George Soros (akinek a nevét Orbán Viktorhoz is hasonlóan TGM is Soros Györgyre hamisítja): Ez Európa utolsó esélye, hogy megoldja menekültpolitikáját.

TGM elfelejtett egy másik cikket idézni, amelynek alapján a magyar miniszterelnök és mások is nyugodtan állíthatták Sorosról, amit Tamás Gáspár Miklós tagad.

E cikk szinte pontosan két hónappal a TGM által ajánlott, egyetlenként megnevezett cikk után jelent meg a Wall Street Journalban, azaz 2016. szeptember 20-án ezzel a címmel: „Miért fektetek 500 millió dollárt a migránsokba”. (Why I’m Investing $500 Million in Migrants).

 

 

Megosztás: