Dupla exkluzív: Gorkát ne nevezzük „doktornak” – Schöpflin válasza a blogomnak

HAARETZ

Gyors magyarázat a „dupla exkluzívról”: mint tudják a kedves olvasók, itt olyan cikkeket igyekszem szemlézni, amelyek máshol nem jelentek meg, vagy netán épp a lényeget, illetve a valakiknek kínos dolgokat felejtik ki belőle.

Ezért így minden itt lévő cikk magyar nyelven „exkluzívnak” nevezhető.

Az alábbi azért „dupla exkluzív”, mert a lapban említett Schöpflin professzort, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét felhívtam és megkérdeztem, mi igaz az a Gorka Sebestyén elleni alábbi vádakból.

Egyébként hihetetlen,  hogy noha ma 20:25-ig cikkismertetést más munkák elvégzése miatt nem tettem ki, több mint ötvenezren kattintottak ide, nyilván a tegnapi, ill. korábbi cikkek elolvasása érdekében. Köszönet!

És most, amikor a kinyomtatott cikkeket egymás után elővéve ellenőrzöm, mely cikkekről nem számoltak be, megdöbbenve látom, hogy nem csak erről, de Martin Schulz pénzügyi visszaélésének EP-elítéléséről sem adott hírt az MTI és nyomában a hazai sajtó.

Munkára vagyok ítélve. Remek!

Tehát: a minőségi izraeli lapban megjelent cikk azt állítja, Gorka doktoriját haveroknak köszönheti, akik között „egy szélsőjobboldali magyar európai parlamenti képviselő volt, aki arra bíztatott, szúrjanak disznófejet a magyar határkerítésre a muszlimok kinn tartására.

Ez a „szélsőjobboldali” nem más, mint Schöpflin György, a London School of Economics nevű elitegyetem korábbi tanára.

De most akkor a szöveg, amely a sárga földig lehordja Gorka Sebestyént, Trump terrorizmus ügyi tanácsadóját.

A cikkíró Andrew Reynolds azt írja, kutatásai alapján derítette ki, hogy Gorka egy csaló, egy sarlatán, de a legarcátlanabb fajtából, akinek doktori disszertációját soha nem fogadták volna el egy amerikai vagy brit egyetemen.

De azt elfogadták a budapesti Corvinus Egyetemen. A disszertáció az iszlámgyűlöletről szól. Elmélet, bizonyítékok és akadémiai szigor alig van benne. A Corvinus gyenge egyetem: a Times Higher Education egyetemi világranglistáján még az első legjobb ezerben sincs benne.

Hárman bírálták el a disszertációt. Közülük kettőnek nem volt doktorija. Az egyikük a budapesti amerikai nagykövetség katonai attaséja volt, a másik a brit Védelmi Akadémia alkalmazottja és mindössze akkor kapott egy BA-t.

Az egyetlen, akinek doktorátusa volt, az Schöpfling György, a Gorka család barátja.

Vagyis Gorka doktorija annyit ér, mintha a Trump Egyetemen kapta volna.

Ráadásul Gorka állandóan kérkedve használja a Dr. címét neve mellé biggyesztve.

Megkérdeztem Schöpflin professzort. A válasza Reynolds állításaira:

„Egy szabványos boszorkányvadászatról van szó, tele féligazsággal, tévedéssel, tudatlansággal. Szép, hogy apám, akit múltban szélsőbaloldalinak mondtak, egyszerre szélsőjobboldali lett.”

 

Megosztás: