Kérdés Lázár Jánosnak: meddig favorizálják a liberálisokat és büntetik a legkiválóbbakat?

Tisztelt Miniszter Úr!

– A nyár végén hazarendelik Makkay Lilla stockholmi nagykövetünket  3 és fél évvel azután, hogy állomáshelyére érkezett.

Az összes magyar nagykövet közül nincs, aki oly csodálatra méltó bátorsággal állt ki hazája mellett, mint ő. A svédül kitűnően beszélő Makkay Lilla hatékonyan és következetesen igazította helyre a svéd sajtóban és máshol Magyarországról és kormányáról megjelent hazugságokat és aljas vádakat, amelynek eredményeként e sajtó, egyedül a nyugati világban, visszafogta magát. A nagykövet asszony a svédországi magyarok egyöntetű megbecsülése és szeretete övezi.

Mi az oka visszahívásának akkor, amikor mások, például Czukor József, Gyurcsány Nemzetbiztonsági Szolgálatának volt főnöke öt évig szolgálhatott berlini nagykövetként 2010 és 2015 között úgy, hogy semmilyen nyomot nem hagyott az ottani sajtóban?

 

– Április 25-én az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülését két tucat rendbontó zavarta meg, akiket Szél Bernadette LMP-elnök engedett be a Házba és a terembe. Rubovszky György KDNP-s elnök a renitensek eltávolítását kérte, akik, mint mondta, „aljas módon törtek be az ülésre”.

Az eltávolításukra érkezett terembiztosítási szolgálat tagjai impotensen szemlélték, ami történik és nem mertek engedelmeskedni a bizottsági elnök felszólításának.

A nyugati országok törvényhozásában eme elképzelhetetlen helyzethez köze van ahhoz, hogy az Országgyűlési Hivatal igazgatója Such György, egy Demszkyt magasztaló kötet szerkesztője, majd később havi több millió forintos fizetéssel dotált közszolgálati rádióelnöke, aki hivatala első napján a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorából Tőkés László püspököt kitiltotta?

– Tegnap délután 16 óra 20 perckor Bolgár Györgynek a Klubrádióban elhangzott betelefonálós műsorában az első hallgató Orbán Viktorról és Bayer Zsoltról kétszer mondta, „Egy büdös cigány kitüntetett egy rohadt tetűt”. A műsorvezető zavartalanul tovább csevegett a hallgatóval. Ön szerint egy olyan országban, mint például az Egyesült Királyságban,  ahol „nem nyomják el az ellenzéki médiát”, mi történne egy ilyen adóval? Ha nálunk egy másik adón ugyanilyen stílusú beszélgetésben Bolgár Györgyöt és kitüntetőjét látnák el jelzőkkel, az ellenzéki és nyomában a nyugati sajtóban meginduló botrány után a Médihatóság lépne? Arra a Médihatóságra gondolok, amely Bayer Zsoltot, illetve a Magyar Hírlapot  – véleményem szerint e hatóság saját mércéjével mérve messze igazságtalan módon – már kétszer félmillió forintra megbüntette.

Az Ön vagy hivatala bármelyik munkatársának  legtömörebb válaszaival is beérem, beleértve azzal a visszajelzéssel, hogy kérdéseimre sem most, sem a jövőben nincs idejük, illetve kedvük válaszolni.

Egyébként pedig, Miniszter úr, fogadja gratulációmat azon szellemes, kitűnő és kimerítő válaszaiért, amelyeket a balliberális újságíróknak ad a kormányinfón.

 

 

Megosztás: