„Trump Kína ügynöke”

THE NEW YORK TIMES

Ez már sok: a második tisztességes cikk ma a NYT-ban – most Trump-orosz konspiráció ügyben

/Az elsőt itt találják: http://lovasistvan.hu/2017/03/29/szemdorzsoles-keretik-a-nyt-nekiment-a-rendszeresen-haborut-indito-izraelnek/

Biztonsági övet bekapcsolni! Ugyanis tényleg ezzel a címmel írt cikket a vezető amerikai lap:

Trump kínai ügynök

amiből azonnal látszik, hogy a világ legnagyobb befolyású lapja az egész liberális világot gúnyolja – beleértve saját magát –a kretén paranoid Trump-Putyin összeesküvés elmélet szövögetéséért.

Ráadásul a cikk szerzője – és ez se vicc – Thomas L. Friedman, azaz a lapnak talán világszerte legismertebb publicistája, megannyi globalizmusistenítő könyv szerzője.

Ilyen gúnnyal indít:

A nagy sztori mindenhol az azután loholás, hogy Trump elnök orosz stróman-e. Nem biza. Ez mind álca. Trump ténylegesen kínai ügynök. Mindent arra tesz, hogy Kínát naggyá tegye. Elég ha a tényekre pillantunk.

Trump azzal foglalta el a hivatalát, hogy megjavítja Kínával a kereskedelmi egyensúlytalanságunkat. És mit tett legelőször? Kivágta az ablakon az amerikai tervezésű szabadkereskedelmi egyezményt más 11 Csendes-óceániai országgal – ami olyan egyezmény, amely tagjai a teljes globális GDP 40 százalékához járulnak hozzá.

A Transz-Pacific Partnership lényegi alapja amerikai gazdasági érdek volt, ami nagyon gyorsan fejlődő technológiáinkat és agribizniszünket segítette, és abban több munkaügyi, környezetvédelmi és emberjogi norma volt, mint valaha is bármilyen más egyezményben. És az kizárta Kínát. A mi babánk volt, Ázsia kereskedelmi jövőjének alakítója. /Kiemelés az eredetiben –L.I./

„Friedman azzal folytatja, hogy Trump ezt hajította el. „Micsoda tökkelütött! A fülembe csengenek a Pekingben egymásnak koccantott pezsgőspoharak.”

Ezután nekimegy Trump környezet-politikájának, amivel szintén Kínát segíti, mert Kína állt át teljes erővel az elektromos autókra, a hatékony atomerőművekre, a megújuló energiaforrások kihasználására. „És Trump terve? Több szén, több olaj. Mi van? Hogyan lehet Amerika ismét nagy, ha nem uraljuk a következő globális ipart, a tiszta energiát?”.

Majd rátér az elektromos hajtású kerékpárokra, amelyekből már 200 milliót adtak el Kínában. És sorolja Trump további lépéseit, amelyek mind Kínának kedveznek.

Melyből levonja az egyértelmű következtetést: Trump Kína ügynöke.

Megosztás: