Trump száz napja után bezárhat az amerikai kormány

 DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

E címmel írt cikkében a független német gazdasági-politikai portál arról számol be, hogy republikánus politikusok szerint az amerikai államháztartás helyzete kritikus: a Trump-kormányt bezárás fenyegetheti éppen azután, hogy száz napot tölt hivatalában.

A problémát az adósság felső határa okozza: ha a kongresszus és a szenátus április 29-ig nem tud megegyezni egy új költségvetésben, akkor az amerikai kormánynak átmenetileg munkáját fel kell függesztenie.

A portfóliókezelő Cowen Washington Research Group is óvta ügyfeleit, hogy ezen a napon bezárhatnak. A tőzsde előkészült a fejleményre.

A nehéz helyzet még nagyobb erőfeszítéssel kerülhető el. Elemzések azt mutatják, hogy Trump elnök egészségügyi reformjának meghiúsulását követően nem maradt kő kövön, olvasható a cikkben.

A nehézségekre tekintettel az amerikai kormány az egészségügyi rendszer mellett az adórendszert is át akarja alakítani. Arra vonatkozóan nagy bizonytalanság uralkodik, hogy egyáltalában sor kerül-e a tervezett importadó (Border Adjustment Tax – BAT) bevezetésére, ugyanis az „Obamacare” betegbiztosítási törvény megszüntetésére irányuló törvény bukása azt mutatta, hogy a republikánusok a fontos kérdésekben nem egységesek.

 Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/nehezebb-dolga-lesz-trump-kormanynak-mint-gondoltak-1528372/

Megosztás: