A világ jövőbeni sorsára nézve ennél fontosabb hírt itt nem fognak egyhamar olvasni. Se máshol. Az MTI-ben főleg.

RARE

Rand Paul szenátor Trump elnöknek: ne engedje be a neokonokat a külügybe!

Rand Paul szenátor e libertariánus portálon írt levelet Donald Trump amerikai elnöknek „remény ellenében remélve”, hogy megalapozatlan azon hírek, mely szerint Trump elnök megnyitja a külügyminisztérium kapuit a neokonok előtt.

„Nyissa ki az ajtót Elliott Abrams előtt, és a neokonok százával áramlanak be”, figyelmeztette.

/A neokonok uralták az amerikai külügyet elsősorban a két Bush elnöksége idején. Egy neokon egyszerűen megfogalmazva: olyan, aki az amerikai külpolitikát elsősorban Izrael érdekeihez akarja igazítani./

„A neokonzervatív intervencionalisták állandó háborúban tartottak  bennünket 25 éve”, szögezi le Rand Paul.

Míg Trump az iraki háborút hibának tartják, a neokonok ma is úgy gondolják, hogy mind az, mind a líbiai beavatkozás briliáns ötlet volt.

„Ezek ugyanazon emberek, akik azt gondolják, hogy fel kell robbantanunk a fele Közel-Keletet, majd újjáépíteni és rendőrként felügyelni évtizedeken át. Ami eleve elrendelt kudarc, mint azt számtalan elpusztított ország példája bizonyítja.

„Nincs igazuk, és nem szabad, hogy ott legyenek a kormányban.”

Rand Paul szenátor nyomatékosan felhívta a figyelmét arra, hogy amikor e héten találkozik Elliott Abrams-szal, eszébe ne jusson a második legfontosabb posztot felajánlani számára a külügyminisztériumban.

„Abrams szörnyű választás lenne több szempontból”, írja, emlékeztetve Trumpot, hogy Abrams nem is ért egyet külpolitikájával, amit többször is hangoztatott.

Azt írta, Elliott Abrams túl régóta neokonzervatív, hogy bármit is mondjon most, el lehetne hinni e leopárdnak, hogy megváltoztatja foltjait.

Majd leírja Abrams gazemberségeit.

 

 

 

Megosztás: