„Még mindig bizonyíték híján az amerikai jelentés az orosz hekkelésről”

(A fotó eredeti címe: Putyin medve, Obama szamár. Ez szójáték is, ugyanis angolul az „ass” segget is jelent.)

 

CONSORTIUM NEWS

Robert Parry cikke

/Háttér magyarázat: az elmúlt pár napban a fősodratú média óriási erővel ismételgeti azt a képtelenséget, hogy az amerikai titkosszolgálatok jelentése arról, mely szerint Putyin hekkelte meg az amerikai választásokat Trump érdekében, készpénznek vehető.

 Aki igen egyszerűen rákattint a nyilvánosságra hozott jelentésre (https://www.dni.gov/files/documents/ICA_2017_01.pdf) és keresőjébe beüti a „2012” évszámot,  számtalan találatot kap, így azonnal rájön arra, hogy az amerikai rothadt háborús héjákat kiszolgáló hírszerzésnek nevezett szemétdomb Obama megválasztása után összeszedett kacatokkal házal.  Olyan marhaságokkal fűszerezve, hogy a Russia Today globális orosz tévé a Youtube-on mennyivel népszerűbb az amerikai és brit állami adóknál. (Hála Istennek. Döntsön a piac, ugye, libik?)

Az amerikai alternatív, független médiában számos, kiváló elemzés látott napvilágot annak bemutatására, hogy valójában mit ér a jelentés. Közülük talán a legjobb a ConsortiumNews főszerkesztőjének, az amerikai újságírás egyik kiemelkedő alakjának, Robert Parrynak az elemzése. A rendkívüli újságírói teljesítményéért kitüntetésekkel elhalmozott Parryt legutoljára a Harvard Egyetem Nieman Alapítványa „független újságírás I. F. Stone  érdeméremét”  kapta 2015-ben.

Most pedig a cikk:/

Összefoglaló: Annak ellenére, hogy a fősodratú média az amerikai hírszerzési közösségnek az állítólagos orosz „hekkeléséről” összeállított értékelését magáévá tette, annak még mindig nincs kézzel fogható, nyilvánosságra hozott bizonyítéka. Az a „bízzál bennünk” elvre alapul.

Parry így kezdi cikkét: „Egy vád állandó ismétlése annak nem bizonyítéka, hogy a megvádolt bűnös lenne, függetlenül attól, hogy a vádló mekkora ’bizalmat’ tulajdonít saját következtetéseit illetően. Az sem bizonyíték, ha valaki azt állítja, valakinek indítéka van valami megtételére. Számos összeesküvési elméletet építettek a ’cui bono’ – kinek jó – fogalmára anélkül, hogy az állítólagos indítékot tényekkel támasztanák alá.

De lényegében ez az, amit az amerikai hírszerzési közösség tesz azon veszélyes vádat illetően, hogy Vlagyimir Putyin titkos információs kampányt szervezett azért, hogy a republikánus Donald Trump érdekében befolyásolja a november 8-i amerikai elnökválasztást.”

Putyinnak igazán kockázatos lett volna belenyúlni az amerikai választásokba Trump mellett, hiszen Clintonné totálisan egyértelműen  nyertesnek számított. Vagyis Putyin nem akarhatta, hogy az elnökké választott Clintonné hatalmas bosszúhadjáratot indítson Oroszország ellen. Nem véletlen, hogy a hírszerzési jelentés egyetlen tényt nem tud felmutatni az orosz hekkelés bizonyítására.

De a jelentést nem azért készítették, hogy az kiegyensúlyozott legyen. Az egy vádirat.

(Az angolul olvasóknak e cikk elolvasása nagyon ajánlott.)

Megosztás: