Brémában tavaly a legtöbb csecsemő a Mohamed nevet kapta

(EchoTV sajtószemle)

A németországi Bréma az első város Németországban, ahol a csecsemők legtöbbje tavaly a Mohamed nevet kapta,  jelenti a Defend Europa nevű független angol nyelvű hírportál.

x

Miközben Németország és az Európai Unió idegenkedéssel viszonyulnak a 21-ik század legnagyobb projektjéhez, a kontinenseket összekötő kínai Új Selyemúthoz, Ausztria készen áll arra, hogy az ebből származó előnyöket gazdaságilag kiaknázza. Pénteken érkezett Bécsbe a két országot közvetlenül összekötő első tehervonat, amelynek fogadására Sebastian Kurz kancellár is, jelenti az orosz Russia Today televízió német nyelvű szolgálata. A 9800 kilométer távolságot a szerelvény 15 nap alatt tette meg. Norbert Hofer, az infrastruktúráért felelős miniszter azt szeretné, hogy még ebben az évben négyszáz szerelvény tegye meg az utat.

x

A befolyásos, igen széles körben olvasott amerikai Huffington Post hírportál „Magyarok nemzedéke hagyja el Orbán szélsőjobboldali uralmát” címmel budapesti jelentésében azt állítja, az országban uralkodó antiszemitizmustól rettegnek a zsidók. Schönberger Ádám, a Marom nevű zsidó közösségi csoport elnöke kijelentette: „Az ember nem igazán akar élni egy gyűlölettel teli országban”. Heller Mária szociológiaprofesszor azt mondta, „Magyarországon az antiszemitizmus nagyon erős és állandóan erősödik.” Közben Orbán Viktor dicséri Horthy Miklóst, Magyarország antiszemita kormányzóját.

x

„Drága megszállók, bocsánat, hogy megsértettem érzelmeiket” címmel az izraeli Haaretz napilap angol nyelvű kiadásában annak világhírű, rendszerkritikus publicistája, Gideon Levy elmebetegnek nevezi, hogy Mahmud Abbasz palesztin vezetőt a zsidó néptől való bocsánatkérésre kényszerítették antiszemitának ítélt kijelentése miatt. A kirabolt kérjen bocsánatot kirablójától, az áldozat kérjen bocsánatot megerőszakolójától, a halott gyilkosától? – kérdezi. Ugyanakkor a megszálló, pusztító, gyilkos izraeli népet soha nem kérik arra, hogy kérjen bocsánatot bármilyen bűnéért, teszi hozzá.

x

Az észak-koreai külügyminisztérium felszólította Washingtont, ne vezesse félre a világ közvéleményét, hogy Phenjan tárgyalási szándékát a félelem vezeti és hagyjon fel a folyamatos fenyegetésekkel, írja a vezető svájci lap, a Neue Zürcher Zeitung.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 

 

Megosztás: