Képtelenek megbocsájtani Oroszországnak, hogy elnyerte a focivilágbajnokság rendezési jogát

RUSSIA TODAY

Az orosz külügyminisztérium közölte, a brit médiumok „képtelenek megbocsájtani” Oroszországnak, hogy elnyerte a jogot a FIFA 2018-as labdarúgó világbajnokságának megrendezésére.

A minisztérium arra reagált, hogy az Egyesült Királyságban folyamatosan olyan hangok hallatszanak, a média hisztérikusan azt kürtöli világgá, hogy Nagy-Britanniának bojkottálnia kell az eseményt, amiért a 66 éves Szergej Szkripál volt brit kémet szerintük az oroszok mérgezték meg.

A miniszterelnök közleményében azt írta, hogy már több alkalommal is figyelmeztettek korábban arra, hogy a nyugati sajtó a bajnokság megkezdése előtt totális médiakampányt indít Oroszország ellen, hogy aláássa a bizalmat az országban, mint a sportesemény házigazdájában.

Tom Tugendhat, a brit külügyi bizottság elnöke azt volt képes mondani, hogy a brit focidrukkerek nagyon is valós veszélynek vannak kitéve, hogy az orosz kormány bosszúból megmérgezi őket.

A Daily Mail arról számolt be, hogy most a németek is mérlegelik a bajnokságon való távolmaradásukat.

Julian Reichelt, a német Bild főszerkesztője odáig ment, hogy párhuzamot vonjon az 1936-os berlini olimpia és a 2018-as orosz focivilágbajnokság megrendezési szándékai között.

 

Megosztás: