A Népszabadság és a Népszava a terrort segíti

népszabó1

Csütörtökön valamivel éjfél előtt a nizzai Nice Matin helyi napilap internetes portálján a másfél órával korábban végrehajtott, iszonyatos teherautós támadásról szóló híradásnak már a címében is ott szerepelt a „tunéziai” jelző, azaz elkövető eredet-országa.

A hazai napilapok a lapzártáik miatt érthetően csak szombati-hétvégi számukban közölték a világot megrázó hírt.

Az öt országos politikai napilapból három helyesen azonosította szalag- és egyéb címében  az elkövetőt.

Mit tett a Népszabadság és a Népszava?

Népszabadság szalagcím: „Gyűlölet gázolt a nizzai ünnepbe”. (A világért sem a tunéziai merénylő.)

Alcím: „Terror a Riviérán – Legkevesebb 84-en meghaltak, amikor egy 31 éves merénylő teherutóval gyilkolta a francia nemzeti ünnep tiszteletére rendezett tűzijáték nézőit a tengerparti városban”.

Hogy a merénylő tunéziai lett volna? Hát hogyan képzelik? Kit érdekel a terrorista célpont beazonosítása? Csak nem fogjuk erősíteni az „Orbán-rezsim” hamis propagandáját, mely szerint a migráció terrorveszéllyel jár?

Népszava szalagcím: „Nizzára csapott le a terror”. (Tényleg? A terrornak van keze, lába, teherautója és géppisztolya?)

Alcím: „Gyászol a világ, a sok halottat követelő merénylet után fokoznák a harcot a világ vezetői”. De hogy kik ellen, az nem szerepel e címben sem.

A hajtás fölött látható kiajánlók közül az első: „Ne erősítsük tovább a gyűlöletet, a terror ellen nincs nemzetállami megoldás”. Németh Péter írása a 7. oldalon. (Németh, a Népszava főszerkesztője, a 100 milliónál is több áldozatot követelő kommunista rendszerben párttitkár volt.)

Vagyis Népszabadság kettő.

És most emlékeztető azoknak, akik az elmúlt 26 évet átbóbiskolták: a „gyűlölet” szó a fenti szférát birtoklóknak és fenntartóknak éppen olyan parttalan módon alkalmazandó jelző a nekik nem tetsző jobboldali és radikális jobboldali erők előtt, mellett és mögött, mint a „szélsőséges”, amely szóval természetesen a terroristákat is jellemzik. Vagyis szándékosan vizezik fel a a terrort elkövetők kategóriáját.

A „gyűlölet” kifejezést tehát éppen úgy alkalmazzák a Fidesszel és a Jobbikkal kapcsolatban, mint az iszlamista fundamentalista véreskezű öldöklők esetében, noha az utóbbiak identitásbeli hangsúlyozásától ódzkodnak.

A „gyűlölet” szót egyébként még imádják is. Ha valaki be akar vágódni a Soros—szférába, jelentkezésként csak le kell adnia egy cikket, amelynek címében vagy első mondatában ott szerepel a „gyűlölet” varázsszó,  és máris „unsereiner” („egy közülünk”) lesz belőle, akire nem csak oda kell figyelni, de aki jó eséllyel pályázhat a legkülönbözőbb ösztöndíjakra vagy egyéb forrásokból jövő támogatásokra.

Mindez azzal jár, hogy közös nevezőre hozzák Orbán Viktort, Vona Gábort és például az al-Nuszra front és az USA-szövetséges Szaúd-Arábia által támogatott többi iszlám terrorista horda  lefejezőit. Az utóbbiak halálosan veszélyes voltát az ártatlanság felé húzva, azaz orbánosítva és vonásítva.

A magyar miniszterelnök, akinek eddig lefejezési előélete éppen úgy ismeretlen, mint a Jobbik elnökéé, aki nem hogy a magyar alkotmány és törvények ellen nem vétetett, de még annak a kiscicának se okozott még piciny fájdalmat sem, amelyiknek néppártosodási igyekezetében buksiját legutoljára megsimogatta.

Ha viszont e balliberális szócsövek – és velük együtt az összes többi ilyen médium – a gyilkos azonosítása helyett („Egész Franciaországot az iszlám terrorizmus fenyegeti”, mondta Hollande francia elnök Nizza után négy és fél órával, immár pontosan azonosítva a terrorveszély forrását) a „gyűlölet” vagy a „szélsőség” hordozóira akarnak lecsapni nagy általánosságban, ez azt jelenti, hogy senki ellen nem akarnak lőfegyveres harcot indítani, azaz az iszlamista terroristák elleni egyetlen hatékony módozatot gyakorolni.

Más szavakkal: ahogyan a „gyűlöletes”, „szélsőséges” Orbán és Vona ellen  senki nem akar indítani fegyveres harcot akár megsebesítésükre, akár elfogásukra, akár kiirtásukra, akkor e fórumok üzenete áttételesen az, hogy az ugyanezen  „gyűlölet” és „szélsőségesség” kategóriába velük együtt odagyömöszölt iszlamista terroristákra se érdemes.

Teljesen logikus: ha egy balliberális véleményfogyasztó az utcán/sivatagban meglátja Orbánt, Vonát és a legutoljára (a nyugati sajtó szerint immár negyedszer) június 14-én megölt al-Baghdadit, egyikük esetében sem telefonál a rendőrnek, hiszen mindhárom egyformán „csupán” gyűlöletet keltő szélsőséges.

Vagyis e balliberális fórumok potenciálisan életveszélyesek a társadalomra, mert az emberi életek tömeges kiirtását gyakorló fundamentalista iszlamista tettesekkel és az ezen rétegekből való potenciális tettesekkel szembeni radikális fellépés fontosságának élét teljes mértékben tompítják.

Ezért minden eszközzel fel kell lépni e balliberális fórumok életveszélyesen káros befolyása ellen.

 

Megosztás: