Politico: „A Jobbik számára a veszély az, hogy unalmas párttá válik”.

Az amerikai Politico brüsszeli kiadásának  szélsőségesen balliberális budapesti tudósítója, Lilli Bayer „A magyarországi baloldal szélsőjobboldali dilemmája” címmel terjedelmes cikkben foglalkozik a kormány elleni teljes ellenzéki összefogás vitatott kérdéseivel. A szerző elpanaszolja, a kormánytól kérdéseire nem kapott választ. Cikke zárómondata idézet Krekó Pétertől, a budapesti Political Capital igazgatójától, aki azt nyilatkozta, „A Jobbik számára a veszély az, hogy unalmas párttá válik”.

„Ausztria jelentősen csökkenteni akarja a menedékkérőknek nyújtott juttatásait” címmel a független német gazdasági politikai hírportál, a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN arról ír, hogy az új osztrák kormány e politikája eredményeként nőni fog a nyomás Németországra, ugyanis a migránsok szemében Ausztria így jóval kevésbé lesz vonzó számukra.

Hatalmas felháborodást keltett Ausztriában, hogy egy osztrák politikus saját hazáját külföldön támadja. Most erre került sor és a több százezer példányban megjelenő osztrák Kronen-Zeitung ezzel a címmel írt a példátlan esetről: „A Szociáldemokrata Párt volt ügyvezetője egy törökországi tévében támadta meg Sebastian Kurzot”. Christoph Matznetter a török tévének adott interjújában ócsárolta Kurz kancellárt és választási kampányát, és különösen a menekültek balkáni útvonalának lezárására tett kijelentéseit támadta. A kancellárt Trump amerikai elnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel hasonlította össze.

A Zerohedge, az egyik legismertebb amerikai független hír- és véleményportál közli Paul Craig Roberts, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkárának Trump elnök nemzetbiztonsági beszédéről írt elemzését. Ebben azt írja, e stratégiában Oroszország és Kína revizionista hatalmakként való beállítása teljes mértékben tükrözi a katonai-ipari komplexum érdekeit és az teljesen ellentétes Trump elnök korábban kifejezett szándékával az Oroszországgal való békés kapcsolatok helyreállítására. A stratégia Iránra vonatkozó része pedig tökéletesen tükrözi az amerikai Izrael-barát lobbi akaratát. A terroristák ellen harcoló Iránt terrorizmusért felelőssé tenni, a terroristákat támogató Szaúd-Arábiáról hallgatni és fegyvert eladni neki  éppen úgy nem amerikai érdek, mint az egész nemzetbiztonsági stratégia.

Nyikoláj Patrusev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnöke az amerikai nemzetbiztonsági stratégiát „alaptalan vádaktól hemzsegőnek” nevezte, amely világszerte instabilitást fog okozni. Hangsúlyozta, mindezt az orosz kormány figyelembe veszi, amikor jövőbeli nemzetbiztonsági politikáját alakítja ki, idézi őt a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

 

Megosztás: