Németország: maffiózók paradicsoma (+ egyéb)

„Miként mond csődöt Németország a nehéz bűnözők  elleni harcban?” címmel ír a Der Spiegel online német hírportál arról, hogy „Németország paradicsom a maffiózóknak”. A rendőrségnek arra sincs erőforrása, hogy az egymással románul és olaszul beszélők mondatait lefordíttassa németre. Azon kívül a legtöbbször nem telefonon, hanem Whatsapp-pal és Skype-on beszélgetnek egymással, amit a rendőrség nem tud lehallgatni. A bűnözők minden probléma nélkül utazgatnak az EU országaiban, miközben a bűnüldözés nemzeti feladat. Németországban a maffiózók száma az elmúlt kilenc évben megháromszorozódott,  jelenti a portál.

Az amerikai Newsweek hetilap arról ír, hogy Donald Trump amerikai elnök hivatalának fél éve alatt az Iszlám Állam elleni harcban több civilt ölt meg, mint elődje,  Obama három év alatt. Az Iszlám Állam ellen harcoló, amerikaiak által vezetett koalíciónak 2014 októberi megalakulása óta 5117 civil áldozata volt, és ezek 55 %-át Trump fél éve alatt ölték meg.

Nincs kétség afelől, hogy az Egyesült Államok be fog avatkozni a jövőre tartandó oroszországi elnökválasztásokba, idézi Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettest az iráni televízió. Hozzátette, „az amerikai beavatkozással élünk… Aki ezt nem is feltételezi, nem ezen a bolygón él”.

A hollandiai Rotterdamban lemondtak egy jövő szerdára tervezett rockkoncertet, miután őrizetbe vettek egy spanyol rendszámú furgon vezetőjét, akinek kocsijában gázzal töltött dobozokat találtak. Ezt a város polgármestere, Ahmed Abutaleb jelentette be, számol be róla az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Emmanuel Macron francia elnök a csehországi Slavkovban az osztrák szociáldemokrata kancellárral karöltve igyekezett a szlovák és cseh miniszterelnököt meggyőzni, álljanak mellé abban, hogy  a Franciaországban dolgozó kelet-európai munkások ne dolgozhassanak alacsonyabb bérért, mint a franciák. Macron azon igyekezetével, hogy e téren Brüsszelnek további központi befolyást adjon hazai népszerűsége növelése érdekében, valójában az EU-t gyengíti, mert a munkásokat odaküldő tagországok Brüsszelt fogják hibáztatni  annak újabb ballépéséért, írja az Euractiv nevű brüsszeli szakportál.

/Echo TV nemzetközi sajtószemle, 11:55-kor/

Megosztás: