Tagesanzeiger: Állítsátok meg a gulyás-Hitler Orbánt!

Magyarországnak nincs helye az EU-ban!

(Lovas István, Brüsszel)

Okkal feltételezhető, hogy a világsajtóban a Magyarország ellen írt cikkek negyedszázados rekordját dönti meg aljasságban az a cikk, amely a berlini Tageszeitungban jelent meg Állítsátok meg a gulyás-Hitlert! főcímmel, és Magyarországnak nincs helye az EU-ban alcímmel.

A cikket a Reuters brit hírügynökség felvétele illusztrálja. Rajta Árpád-sávos karszalaggal felvértezett milicisták sorfala látható. A képaláírás: Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadóstábja: ilyen alakok nem tartoznak Európába, már csak történelmi okokból sem.

A rövid cikk szerint amióta Orbán Viktor vezeti a kormányt, Magyarország sorozatos tettesként áll az Európai Bizottság és az Európai Bíróság előtt a kisebbségek zaklatása (fajok szerinti szegregáció az iskolában), a sajtó fojtogatása (a kormánykritikát törvény tiltja), és az alkotmány megsértése (az alkotmánybíróságot, a központi bankot és az adatvédelmi hatóságot a kormány irányítja). És a magyaroknak mindez tetszik. De gulyás-Hitlernek (Orbán Viktornak) totál érdektelen minden Európából jövő kritika. Heccel a romák és a zsidók ellen, vissza akarja küldeni az asszonyokat a sparhert mögé – csak feleségét, az 51 éves Lévai Anikót küldi el vidékre fosztogatni (vég nélküli korrupció). Orbán nagymagyar álmaival provokálja a szomszédos országokat. Ennél már csak az ellenzéki Jobbik és a parlamenten kívüli Magyar Hajnal (magyarul: „Heil Magyarország”) a rosszabb. Állítsátok meg ezt az őrületet! Magyarország takarodjon az EU-ból! – áll a baráti Németország sajtójában.

A cikkhez egy Magyarországról szóló minilexikon is tartozik. Eszerint Magyarország lakossága „jobboldali radikális”, az exportjavak a paprika és az útlevelek, az ország híressége Habsburg Ottó, és a híres helyek a Balaton és a lakótelepek, amelyek az egész országban láthatóak. Végül Magyarország EU-alkalmatossága „nulla”.

A bajor közszolgálati rádióban pedig Vincze András azt jelenti, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtószabadságot, zaklatják az értelmiséget, az antiszemitizmus és a nacionalizmus csírázik. A Magyarország és Európa címen most megjelent könyv mutatja be ezeket a tendenciákat. Erről immár másodszor többnapos szimpóziumon tárgyaltak Budapesten, a német nyelvi és költészeti akadémia támogatásával.

(Magyar Nemzet, 2014. május 12.)

Megosztás: