Kérdés Hende Csabának: meddig kímélik a Sorost támogató Handó Tündét?

Tisztelt Képviselő Úr!

Nincs bíró, aki ne tudná, hogy a Handó Tünde által vezetett Országos Bírói Hivatal (OBH)  aktív közreműködése nélkül a Magyar Helsinki Bizottság  nem tudott volna Soros-indíttatású „érzékenyítő képzést” tartani egy sereg bírónak.

Erről itt olvashat, amikor Halász János kollégája elsősorban a jobboldali magyar szavazókat igyekezett félrevezetni azzal, hogy éppen nem Handótól kért információt arra vonatkozóan, miként kerülhetett sor ezen „érzékenyítésre”: http://lovasistvan.hu/2018/05/29/level-halasz-janos-frakcioszovivonek-fejezze-be-ongyilkos-hibajuk-takargatasat/

Ön június 2-án Halász ezen  félrevezető akcióját folytatta. Ami a Hvg.hu-n itt olvasható: http://hvg.hu/itthon/20180602_hende_szerint_az_obh_megerositette_hogy_a_soros_halozat_veszelyes_az_igazsagszolgaltatasra

Ebben egyebek között ez áll:

„A Fidesz az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) fordult a ’Soros-hálózat’ befolyása miatt, az OBH válasza pedig megerősítette, hogy a ’Soros-hálózat’ veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra.”

Csak éppen a lényeg nem olvasható.  Hogy Handó a felelős az egész Soros-féle bírói „érzékenyítés” engedélyezését.

Tegnap az Országgyűlésben már közelebb került az igazsághoz. Akkor már elmondta, hogy Handót Ön levélben megkérdezte, számoljon be, mely szervezetek és milyen forrásból szerveztek oktatásokat a bíróknak.

Mintha Ön nem tudná, hogy Handó Tünde így válaszolt az Origo.hu-nak idén január 30-án az újságíró erre vonatkozó kérdésére:

„Soros György bírósági befolyásszerzési kísérleteivel kapcsolatban indult-e bírósági vizsgálat?

Nem indult vizsgálat, és erre nem is volt szükség. 2016-ban összesen 528 képzést szerveztünk 25 ezer résztvevővel, ehhez képest volt egy kétszer egy napos rendezvény, egy civil szervezet projektjének részeként a gyűlölet-bűncselekmények témájában. Ezen összesen 19 bíró és 20 ügyész vett részt. Ez nem jelent semmilyen veszélyt a bírói karra.” http://www.origo.hu/itthon/20180129-hando-tunde-interju-orszagos-biroi-hivatal-biroi-tanacs.html

Most már tényleg fejezzék be a közvélemény ámítását!

7 és fél év után (!), csak mintegy fél éve jöttek rá, hogy kicsoda Handó Tünde. Azóta  a háttérben pániküzemmódra kapcsoltak. De arra képtelenek voltak, hogy megregulázzák ezt a nőt, akinek köszönhetően olyan emberek kerültek kulcspozícióba, mint például Fazekas Sándor, aki több mint négyszáz ártatlan, 2006 őszén Gyurcsány rendőrei által összevert embert elítélő kirakatpereket futtatott a Pesti Központi Kerületi Bíróság élén.

És mi történik most, amikor hátsó nyomásra Handó most nem hosszabbította meg az általa kinevezett Fazekast a Fővárosi Törvényszék élére? Egy hozzá hasonló, szintén balliberális szörnyeteget, a plagizátor múltú Vida Júliát nevezte ki.

Egyébként mi már találkoztunk személyesen, amikor Ön az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára volt.

Akkor több kárvallott ismerősöm megkért, beszéljek Önnel, mert minisztériumában van egy ember, aki iszonyatos károkat okoz a jobboldalnak és minden erejével a balliberálisokat támogatja.

Ön akkor úgy fogadott engem, hogy pontosan azt az embert hívta meg harmadikként, akiről én el akartam mondani a kapott, bizalmas információkat, és akinek a nevét Önnek előtte telefonon elmondtam.

És Önnek szóló  levelet publikáltam a Demokrata 2003 november végi számában, amely így szólt:

Kedves Hende Csaba!

Nem tudom, aggasztja-e az a rémlátomás, hogy 2006-ban is megismétlődik a közigazgatásban ugyanaz, amit már két alkalommal tapasztalhattunk? Nevezetesen az, hogy amikor a jobboldal türelmetlenebbjei felteszik a kérdést, vajon például a minisztériumok posztkommunista stábja miért maradhat szinte teljes egészében a helyén, akkor a válasz az lesz: mondjatok valakit, akit „odatehetünk”.

Engem ugyanis ez a rémkép erősen aggaszt. Ezért kérem, hogy válaszoljon, botorság-e az alábbiakban leírt kérés.

Ha én az ön helyében lennék, tárgyalnék a Fidesz vezetőivel arról, hogy egyedülálló talentumkutatási lehetőség van a kezükben a polgári körök révén. Ugyanis ha ön megkérné a polgári köröket, hogy az ön által megadott területeken javasolják azokat a világos fejű szakértőket (oktatás, egészségügy, sport, stb.), akik kezükbe tudnák venni a gyeplőt, majd pedig területi rostálás után a fennmaradó szakemberekkel a Fidesz vezetői találkoznának és beszélgetnének, majd akár egyfajta vizsga letétele után a legrátermettebbeket nyilvántartásba vennék, akkor a 2006-ban a fentebb idézett viszontkérdés („kit tegyünk oda?”) értelmetlenné válna. Ugyanis csak meg kellene nyomni a számítógép gombját és megtalálnák a megfelelő személyt.

 

Eddig tartott a levél.

Mondja, nem kezdenék el végre olyan emberek keresését, akik  hiányában Handó Tündéket és társaikat kényszerülnek létfontosságú posztokra tenni úgy, hogy az általuk okozott kár sokszor helyrehozhatatlan?

 

 

Megosztás: