Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

Az olasz Il Giornale napilap arról tudósít, hogy Torinóban holnap kezdődik és 10-én ér véget a szupertitkos Bilderberg találkozó. 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak. Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz. A Bilderberg klubot, emlékeztet az Il Giornale, 1954-ben alapította David Rockefeller.

x

Putyin elnök és Alexander Van der Bellen osztrák elnök tegnap Bécsben földgázszállítási szerződést írt alá, amely 2040-ig érvényes. Az osztrák elnök kijelentette: „Az amerikai cseppfolyósított földgáz kétszer vagy háromszor drágább az orosz földgáznál. Ilyen körülmények között… nincs sok értelme az orosz földgáz helyett amerikai cseppfolyósított földgázt vásárolni”. Putyin elnök kijelentette: „Ausztria lett a Nyugat-Európa felé irányuló orosz földgázszállítás egyik legfontosabb helye és fontos szerepet játszik az egész európai kontinens energiabiztonságának szavatolásában”, idézte a két államfőt az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű portálja.

x

„Ausztria és Olaszország új kezdést akar Oroszországgal” címmel a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német gazdasági-politikai hírportál  arról ír, hogy tegnap mind Giuseppe Conte új olasz miniszterelnök, mind pedig Sebastian Kurz osztrák kancellár világos jelét adta annak,  hogy az Európai Uniótól elvárják, nyisson Oroszország irányába. Az Európai Tanács irányítását július elsején egy fél évre átvevő Kurz kancellár azt mondta, Kelet-Ukrajna ügyében is a szankciókat fokozatosan le kell építeni.   Putyin orosz elnök szintén lát erre esélyt, mint tegnap bécsi látogatásán ezt ki is fejtette, idézi őket a cikk.

x

A Handelsblatt nevű német kereskedelmi napilap arról számol be, hogy a Daimler cég egymilliárd eurót ruház be egy új kecskeméti Mercedes-gyárba, aminek, jegyzi meg a cikk, Orbán Viktor miniszterelnök nyilván örül. Az új gyárban most először ugyanazon futószalagon szerelik össze a hagyományos meghajtású meg az elektromos autókat is.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: